Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Instituut van de Ursulinen : sprekende muren en kunst op de campus

Tijdens deze Open Monumentendag zal kunst centraal staan bij een bezoek aan vzw Wintertuin en het Sint-Ursula-Instituut. Naast de verbluffende wintertuin in art nouveau kan je ook de Congozaal bezoeken. Een permanente projectie “Sprekende muren” toont de vele pedagogische en fraaie wandversieringen in de school. Het hedendaagse project 'Kunst op de campus' binnen het Sint-Ursula-Instituut ...
Tijdens deze Open Monumentendag zal kunst centraal staan bij een bezoek aan vzw Wintertuin en het Sint-Ursula-Instituut.
Naast de verbluffende wintertuin in art nouveau kan je ook de Congozaal bezoeken. Een permanente projectie “Sprekende muren” toont de vele pedagogische en fraaie wandversieringen in de school.

Het hedendaagse project 'Kunst op de campus' binnen het Sint-Ursula-Instituut sluit hier mooi bij aan. Mentor van het project is Ernest Van Buynder, ere-voorzitter van de commissie Kunst op de Campus Universiteit Antwerpen en ere-voorzitter van het MuHKA.
Tijdens de Open Monumentendag nemen we u mee op een parcours langs de kunstwerken van talrijke kunstenaars (zie ook : www.sui.be)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 8 september 2019
    van 10 tot 18 uur

Prijs

gratis

Waar

Instituut van de Ursulinen
Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver)

Organisatie

vzw Wintertuin, Sint-Ursula-Instituut, Jozef van Rompay-DF-Genootschap ism gemeentebestuur Sint-Katelijne-Waver