Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

workshop zwart/wit film ontwikkelen en afdrukken

1 tot max 4 deelnemers Incl Syllabus. Inhoud workshop: Het is natuurlijk geweldig om het hele beeldproces van voor tot achter helemaal in eigen hand te hebben. Je eigen films ontwikkelen en de negatieven afdrukken in een donkere kamer (doka). één van de mooiste dingen die je kan doen in de analoge fotografie! Het moment dat je een belicht vel papier in de chemie schuift en het beeld ziet ...
1 tot max 4 deelnemers Incl Syllabus.

Inhoud workshop:
Het is natuurlijk geweldig om het hele beeldproces van voor tot achter helemaal in eigen hand te hebben. Je eigen films ontwikkelen en de negatieven afdrukken in een donkere kamer (doka). één van de mooiste dingen die je kan doen in de analoge fotografie! Het moment dat je een belicht vel papier in de chemie schuift en het beeld ziet opkomen, geeft je echt het gevoel een kunstenaar te zijn.
Ik bied cursussen aan in het ontwikkelen en afdrukken van zwart-wit materiaal. Het niveau hiervan is voor starters die in principe nog nooit in een doka hebben gewerkt. wij zorgen voor voldoende ruimte, vergroter en toebehoren deelnemers bepekt tot max 3 deelnemers.
• Het leren van de film in de ontwikkel spoel te transporteren.
• Aanmaken chemie wat benodigd en waar op letten.
• Hoe film ontwikkelen en wat met korrel, contrast over en onder ontwikkelen.
• Chemie aanmaken voor de afdrukken.
• Vergroter wat, waarom en hoe gebruiken, condensator of diffuus? Werken met multigrade filters of kleurkop.
• En dan gaat het licht uit en werken we verder met uitsluitend rood licht.
• Proeven maken voor contrast en belichting en daarna de eerste afdrukken maken op klein formaat en op 24/30 met doordrukken/tegenhouden.
• Ik volg u hier persoonlijk stap voor stap in zodat dit relaxte en prettige ervaring is.
• Het einddoel is een mooie 24/30 print en we maken ook een scan van het negatief op hoge resolutie zodat u later rustig eens het verschil tussen een negatief foto en een digitale print kan beoordelen.
Inbegrepen: alle chemie en papier, vergroter en toebehoren.
U hoeft voor niets te zorgen heeft u echter zelf belichte zwart wit film dan mag u deze gerust meebrengen om te ontwikkelen houd er wel rekening mee dat u best nog geen belangrijke opname ontwikkeld dit is een leerproces en de eerste maal is echt om te zien hoe het moet of niet moet. indien u geen mogelijkheid heeft tot een negatief toestel laat dit dan weten dan zorgen wij voor belichte film.
Deze cursus word door mijzelf gegeven de ervaring die ik hierin heb is vrij ruim. Ik ben namelijk vanaf mijn 14 jaar reeds bezig met zwart wit ontwikkeling/afdrukken en ben daar ruim 20 jaar actief met bezig geweest in fotoclub, fotolabo maar ook in mijn opleiding van fotograaf. ik zou het zeer jammer vinden dat deze vorm van beeldontwikkeling volledig zou verdrongen worden door digitale afdrukken vooral door het “gevoel” van een negatief print dit is toch iets anders dan een digitale print.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

 • van di 14 januari 2020 tot vr 1 januari 2021
  maandag
  gesloten
  dinsdag
  gesloten
  woensdag
  van 19 tot 20 uur, van 14 tot 17 uur
  donderdag
  gesloten
  vrijdag
  gesloten
  zaterdag
  van 19 tot 20 uur, van 14 tot 17 uur
  zondag
  gesloten

Prijs

€ 69,00
Basisprijs: € 69

Waar

fotographic
krekelenbergweg 32, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

fotographic