Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Expo Akkervogels ism Natuurpunt SKW

Vrijdag 6 maart tot en met zondag 3 mei 2020 : tentoonstelling Het is geweten: akker- en weidevogels hebben het moeilijk in ons volgebouwde en intensief bewerkte landje. Toch merken we dat sommige soorten inventief genoeg zijn om te overleven. Zo ringen vrijwilligers nog elk jaar kieviten en watersnippen in Sint-Katelijne-Waver, vooral in en rond het industriegebied aan de veiling. ...
Vrijdag 6 maart tot en met zondag 3 mei 2020 : tentoonstelling
Het is geweten: akker- en weidevogels hebben het moeilijk in ons volgebouwde en intensief bewerkte landje. Toch merken we dat sommige soorten inventief genoeg zijn om te overleven. Zo ringen vrijwilligers nog elk jaar kieviten en watersnippen in Sint-Katelijne-Waver, vooral in en rond het industriegebied aan de veiling. Veldleeuwerik, patrijs, gele kwikstaart en sommige eenden soorten die ook op akkers en weilanden broeden worden in de buurt gespot.
Samen met 't Grom willen we de belangstelling voor deze vogels even aanscherpen via een info-avond, een tentoonstelling en een wandeling, steeds startend in 't Grom, Midzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver!

Tijdens een bezoek aan 't Grom kan iedereen aan de hand van oude schoolplaten, opgezette vogels, boeken, foto's en info-panelen de akker- en weidevogels leren kennen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • van zo 8 maart 2020 tot zo 3 mei 2020

Prijs

gratis

Waar

't Grom
Midzelen 25a, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

't Grom