Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Duotentoonstelling Magda Resseler en Christiane Hugo

Het werk van dorpsgenoot Magda Resseler (www.magdaresseler.be ) is een verfijnd hedendaags realisme volgens de technieken van de oude meesters, haar bijgebracht door de gerenommeerde meesterfijnschilder Maarten Boffé. Doordat ze alles tot in de kleinste details uitwerkt doet ze er soms maanden over om een kunstwerk te voltooien. De houten lijsten bewerkt en patineert ze zelf, zodat ze een ...
Het werk van dorpsgenoot Magda Resseler (www.magdaresseler.be ) is een verfijnd hedendaags realisme volgens de technieken van de oude meesters, haar bijgebracht door de gerenommeerde meesterfijnschilder Maarten Boffé. Doordat ze alles tot in de kleinste details uitwerkt doet ze er soms maanden over om een kunstwerk te voltooien. De houten lijsten bewerkt en patineert ze zelf, zodat ze een harmonieus geheel vormen met haar werk.
Magda Resseler stelde tentoon tijdens tientallen exposities in binnen- en buitenland. Ook stelde ze haar atelier aan de Liersesteenweg al drie keer open tijdens de Kunstroute.

Christiane Hugo uit Mechelen volgde 17 jaar les aan de Mechelse Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Haar grote voorliefde gaat uit naar aquarel waarmee ze talrijke onderscheidingen behaalde zoals de prijs Festraets-Bleeckx in 2004 en Laureaat Academie voor Beeldende Kunsten te Mechelen (2005). Ze werd 3 x geselecteerd voor het vermaarde “Aquarelsalon van België” in Namen. Ze schildert vooral met model. Naast louter aquarel schildert ze ook met gemengde technieken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • van vr 13 december 2019 tot vr 31 januari 2020

Waar

Gemeentehuis Sint-Katelijne-Waver
Lemanstraat 63, 2860 Sint-Katelijne-Waver