Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Twaalf spelideeën voor kinderen voor een geweldige Katelijnse zomer

De zomer van 2020 wordt een lokale zomer. Waarom het ver gaan zoeken als dichtbij zoveel moois en leuks voor handen is? Hieronder vind je twaalf activiteiten die je als kind zeker gedaan moet hebben om een geweldige Katelijnse zomer te beleven. Download de bucketlist en vink één voor één de bolletjes af. Zo heb je aan het einde van de zomer onze prachtige gemeente (her)ontdekt! 1. Ga op ...
De zomer van 2020 wordt een lokale zomer. Waarom het ver gaan zoeken als dichtbij zoveel moois en leuks voor handen is? Hieronder vind je twaalf activiteiten die je als kind zeker gedaan moet hebben om een geweldige Katelijnse zomer te beleven. Download de bucketlist en vink één voor één de bolletjes af. Zo heb je aan het einde van de zomer onze prachtige gemeente (her)ontdekt!

1. Ga op schattenjacht in de Hondsbossen. Pas op! Daar komt de bosuil aangevlogen!

Stevige wandelschoenen aan? Schatkaart bij de hand? Dan ben je helemaal klaar om op natuurschattenjacht te gaan! Los alle vragen op en kom de grootste schat die we bezitten te weten. En oh ja ... als je goed kijkt en niet té veel lawaai maakt, komt de bosuil misschien overgevlogen of kruist er een hertje jouw pad.

2. Schuilt er een Van Gogh in jou?

Ongetwijfeld heb je een favoriet plekje in onze gemeente. Waar je graag naartoe gaat omdat het er mooi is, omdat het er fijn spelen is of omdat je er gewoon graag bent. Ga naar dit heerlijke stukje Sint-Katelijne-Waver, stel er je schildersezel op en ga met verf, potlood, stiften, ... aan de slag. Waan je Vincent Van Gogh! Of ben je eerder een Picasso? Wij zijn benieuwd naar het resultaat! Deel het via Instagram met de tags #skwleeft en #sintkatelijnewaver.

3. Speel erop los met knotsgekke gekleurde dieren

Wis je dat onze gemeente zeven fijne speelterreintjes telt die vernoemd zijn naar dieren in een gek kleurtje? Hoog tijd voor een heuse speelterreintjestocht! Trek erop uit, fiets van het ene speelparadijs naar het andere en test er elke schommel, glijbaan of wipplank uit!

4. Showtime in Pasbrugbos

In Pasbrugbos kan je ravotten in het speelbos en met de fiets crossen over het mountainbikeparcours. Maar wist je dat je er ook jouw eigen show kunt opvoeren? Het amfitheater is het perfecte plekje om wat toeschouwers uit te nodigen en hen te entertainen met jouw toneeltje. Of zing je liever de pannen van het dak? Of zijn jouw dansmoves een applausje waard?

5. Doe de magische fluistertest in Domein Roosendael

Ooit al gehoord van de fluistermuur? Ga dan samen met je speelkameraad naar het halfrond aan de hoofdingang van domein Roosendael. Neem de muur links van de grote toegangspoort. Sta met jullie ruggen tegen elkaar en doe elk vijftien stappen langs de muur. Spreek nu stil in de richting van de muur. Je fluistermaatje kan nu horen wat je zegt!
Ga nadien op tocht en maak samen een leuke wandeling langs het grachtpad van het domein. Vind jij de grote, gespeten plataan die toch verder groeit?

6. Vlinders op het vlonder-wat?!

Rep je naar het Sint-Michielspark want daar valt heel wat te beleven! Achterin het park ligt een vlonderpad. Een vlonderpad, wat is dat? Volg de wandelweg via de houten plankjes en kijk goed rond. Want in het park is ook een vlindertuin aangelegd. Tel tijdens de tocht hoeveel vlinders jouw pad kruisen.

7. Ontdek de Gasthuisbossen met zijn houten paddenstoelen

Wie dacht dat kabouters enkel in echte paddenstoelen leven, heeft het goed mis. In de Gasthuisbossen staat het vol houten paddenstoelen en daar vinden kabouters het ook heerlijk om uit te rusten. Trek stevige stapschoenen aan en volg alle paddenstoelen. Voor je het goed en wel beseft, ken je de Gasthuisbossen op je (klein) duimpje.

8. Mep er eens goed op los!

Pingpong is de ideale sport dezer dagen: volledig coronaveilig én supertof. Geen pingpongtafel in huis? Dan hebben we goed nieuws. Én twee pingpongtafels in openlucht. Spreek af met een pingpongmaatje aan het sportpleintje tegenover de bibliotheek of aan het buurtpark achter het gemeentehuis.

9. Racen tussen de bomen

Wie dacht dat je in het Esbrouckbos, het voormalige militair domein, alleen kan wandelen, heeft het goed mis. Passeer er en race met je fiets over de smalle bospaadjes. De smaak te pakken? De Kadodderroute (een mountainbikeroute) passeert er en je kan zo inpikken. De ideale uitdaging voor wie wat verder wil fietsen!

10. Op blote voeten door 't Grom

Niets leuker dan met je blote voeten door het gras lopen. 't Grom doet nog beter. Op het twintig meter lange blotevoetenpad lopen jouw blote voeten over verschillende ondergronden. Wat dacht je van boomschors, zand, bladeren, cacao, glibberige modder of verkoelend water? Hier en daar klauter je over natuurlijke obstakels. Zo'n gratis voetmassage laat je toch niet schieten?
Nu je er toch bent: vergeet ook niet langs te gaan in de tuinen van 't Grom. De natuur is daar flink aan het werk.
Verschillende soorten groenten, fruit, bloemen en kruiden staan al te pronken. Gegroent, en tot snel!

11. Ga Harry Potter achterna en speel een wedstrijdje zwerkbal!

Ja hoor, onze gemeente heeft zijn eigen frisbeeveld. Je moet wat zoeken, maar vindt het achterin in de Vlasstraat. Het fijne eraan is dat je er in volledige Harry Potter-stijl zwerkbal kan spelen. De spelregels hangen omhoog aan het pleintje. Iedereen kan ermee aan te slag.

12. Waan je soldaat en ontdek een echte bunker!

Sint-Katelijne-Waver staat vol met bunkers van de Tweede Wereldoorlog. Onze gemeente lag langs de KW-stelling die liep van Koningshooikt tot Waver (in Wallonië). Deze stelling of linie moest België verdedigen tegen de Duitse tanks. Zoek een bunker in jouw buurt. Of twee. Dat zal zeker lukken, want in totaal telt onze gemeente er 43! De bunker in de Erfstraat is een tiental jaar geleden volledig gerestaureerd en geeft een volledig beeld over hoe de Belgische soldaten onze streek verdedigden.
Tijdens de zomervakantie stellen we deze bunker enkele namiddagen open voor publiek, telkens van 14 tot 16 uur. Kom eens langs op 8 of 23 juli of 11 of 18 augustus.

Download de twaalf spelideeën op onze website.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • van wo 1 juli 2020 tot ma 31 augustus 2020

Prijs

gratis

Waar

De ganse gemeente
........., 2860 Sint-Katelijne-Waver

Organisatie

Gemeente Sint-Katelijne-Waver