Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Workshop & Boekvoorstelling - kimchi met Mokja!

Na een introductie en een demonstratie ga je zelf aan de slag en bereid je zelf kimchi (gefermenteerde groenten). Daarna mag je aanschuiven aan een Koreaanse tafel (vegetarisch). Bovendien krijg je een pot kimchi mee naar huis (breng zelf een potje mee). Kimchi is een traditioneel gerecht uit de populaire Koreaanse keuken. Het woord kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om ...
Na een introductie en een demonstratie ga je zelf aan de slag en bereid je zelf kimchi (gefermenteerde groenten). Daarna mag je aanschuiven aan een Koreaanse tafel (vegetarisch). Bovendien krijg je een pot kimchi mee naar huis (breng zelf een potje mee).

Kimchi is een traditioneel gerecht uit de populaire Koreaanse keuken.

Het woord kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om groenten te fermenteren. Er is een overvloed aan variëteiten op kimchi. De regio, het klimaat en het seizoen dragen allemaal bij aan de variëteit. En elke familie heeft zijn eigen recept.

Kimchi bevat heel veel vitaminen, vezels en probiotica die zorgen voor een gezondere darmflora, een betere spijsvertering en gewichtscontrole. Het behoort samen met olijfolie, soja, yoghurt en linzen tot de vijf gezondste voedingsstoffen ter wereld. De opvallende gezondheid en ouderdom van de Koreaanse bevolking worden aan de gunstige effecten van kimchi toegeschreven.

Ae Jin kookte voorjaar 2019 voor koning Filip en koningin Mathilde tijdens hun missie in Zuid-Korea. Met haar cateringbedrijf Mokja serveert ze de Koreaanse keuken over heel Vlaanderen. Intussen schreef ze een kookboek en is ze te gast bij 't Grom.

Je kan deze dag een gesigneerd exemplaar van Ae Jin' s boek 'KIMCHI gezond koken met gefermenteerde groenten' kopen. Prijs is 25,99€. Lees meer over het verhaal Ae Jin en kimchi in dit artikel van Weekend Knack.

MOKJA! ??! LET'S EAT! Noem het gerust een poëtisch-culinaire wandeling door de Koreaanse keuken. Meer info via www.mokja.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zo 18 oktober 2020
    van 15 tot 18 uur

Prijs

€ 65,00
Basistarief: 65,00 €

Waar

't Grom
Midzelen 25A, 2860 Sint-Katelijne-Waver