Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Dagopleiding 'Werken met de zeis'

Tijdens de dagopleiding zet je onder vakkundige begeleiding je eerste stappen in de zeiswereld. Je leert de zeis correct af te stellen en maakt je de basistechnieken qua maaien, wetten en haren eigen. Enkel met een zingende zeis maai je zonder moeite grassen en kruiden en leg je een mooi egaal zwad! Ook vandaag bewijst de zeis nog steeds haar nut. Dit werktuig biedt heel wat voordelen v...
Tijdens de dagopleiding zet je onder vakkundige begeleiding je eerste stappen in de zeiswereld. Je leert de zeis correct af te stellen en maakt je de basistechnieken qua maaien, wetten en haren eigen. Enkel met een zingende zeis maai je zonder moeite grassen en kruiden en leg je een mooi egaal zwad!

Ook vandaag bewijst de zeis nog steeds haar nut. Dit werktuig biedt heel wat voordelen voor wie er vlot mee aan de slag gaat. Een zeis maakt geen lawaai en is niet vervuilend. Er is minder kans op wegslingerende stukken hout of steen. Planten die je wilt sparen maai je vlot omheen. En bovendien levert zeisen een inspannende ontspanning, ideaal als onthaasting voor lichaam én geest.

Wat breng je zelf mee?

Persoonlijke bescherming zoals werkhandschoenen en stevige schoenen
Eigen lunch
Veel goesting!

Hoe ziet de dag er uit?
Kevin werkt vrij interactief, waardoor jullie als groep het verloop van de dag mee bepalen.
In grote lijnen komt het hierop neer:

overzicht zeisstijlen en materiaal
afstellen van de zeis
basistechnieken maaien & wetten
***middag***
zeisherstel & haren van de zeis
gevorderde technieken en gefaseerd maaien
efficiënt hooien
evaluatie

Wanneer

  • zo 10 juli 2022
    van 8.30 tot 16 uur

Waar

't Grom
Midzelen 25A, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Tickets

Reserveren

Organisatie

't Grom