Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Fiets graveren

Uiteraard legt u uw fiets steeds goed vast, maar wat als hij toch gestolen wordt? De meest efficiënte manier om een gevonden fiets terug bij zijn eigenaar te brengen, is wanneer deze gelabeld of gegraveerd is. De cijfercode zorgt ervoor dat de politie de fiets kan terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar.

Graveren

U kan uw fiets gratis laten graveren in de gemeentelijke werkplaats. Een machine klopt puntjes in het kader en op die manier wordt de fiets gegraveerd.

Graveren is mogelijk tijdens de openingsuren van de werkplaats en nadat u een afspraak gemaakt heeft via 015 21 56 10.

Kom langs op het afgesproken tijdstip samen met uw fiets, uw rijksregisternummer en een (aankoop)bewijs dat het wel degelijk om uw fiets gaat.

Stikker

Een alternatief voor graveren is het labelen van de fiets met een stikker. Onze gemeente beschikt hiervoor niet over de nodige apparaten, maar werkt hiervoor samen met buurgemeente Duffel. Wilt u uw fiets laten labelen met een stikker, maak dan een afspraak met de collega's van Duffel.

MyBike

Eind 2023 komt er een centraal fietsregisterplatform ‘MyBike’ online. Via dit systeem kan elke burger zijn fiets registreren op een digitaal platform. Hierna ontvangt men een gratis, onuitwisbare sticker met een unieke code om op de fiets te kleven.

Zodra dit systeem in werking treedt, zal onze gemeente hiernaar overstappen.