Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Vervangfietsen langs de fietsostrade

Gepubliceerd op  di 06 aug 2019
Langs de fietsostrade Mechelen - Antwerpen, die ook door onze gemeente loopt, bevinden zich op verschillende locaties fietskluizen. Als je fietspech hebt, kunt u daar een vervangfiets nemen. In onze gemeente bevinden zich twee fietskluizen.

Alsmaar meer fietsers maken gebruik van de fietsostrades. Voor woon-werkverkeer of ter ontspanning.¬†Om het comfort van de gebruiker van deze Fietsostrades te maximaliseren, ontwikkelden enkele sociale economiebedrijven, waaronder ’t Atelier (Ecoso) uit Mechelen, en de provincie Antwerpen het concept Living Lab Fietsostrades. Langs de fietsostrades plaatsten zij fietskluizen. Heeft u pech (platte band, tak in het wiel, derailleur kapot, ...)? Dan kunt u uw fiets achterlaten in een fietskluis, er een vervangfiets uitnemen en hiermee uw traject vervolledigen.

De medewerkers uit het meest nabije Fietspunt (in ons geval dat van Mechelen) krijgen een seintje en herstellen de fiets zo spoedig mogelijk volgens het veiligthuiskomprincipe. Ze beperken hun tussenkomst tot het in veilige werking stellen van de fiets zodat u er weer mee naar huis kunt fietsen. Wanneer de herstelling is uitgevoerd, ontvangt u een berichtje en kunt u de fietsen weer omruilen. De factuur voor de herstelling ontvangt u via e-mail.

De fietskluizen in Sint-Katelijne-Waver bevinden zich aan het station (foto) en ter hoogte van het woonwagenpark.