Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Fly-over kruispunt R6/N1: fase 2 start week sneller

Gepubliceerd op  di 23 apr 2019
Eind maart is de aannemer van Wegen en Verkeer gestart met het bouwrijp maken van het terrein voor de bouw van de brug. De eerste fase verliep erg vlot en eindigt een week sneller dan voorzien. De tweede fase kan daardoor al starten op vrijdag 26 april.

De voorbije weken werd onder andere de zone aan de noordzijde van de R6 vrijgemaakt voor de bouw van de afrit naar de Antwerpsesteenweg en de fietstunnel onder de R6. De aannemer legde een keerlus aan tussen de twee takken van de R6 ter hoogte van de Vrouwvliet en maakte tijdelijke rijstroken in de middenberm van de R6.

Start fase 2 op 26 april

In deze tweede fase legt de aannemer de op- en afrit aan de noordzijde van de R6 aan, bouwt hij het eerste deel van de fietstunnel onder de R6 en vernieuwt we het wegdek van de R6 tussen de Antwerpsesteenweg en de Liersesteenweg.

Verkeerssituatie tijdens fase 2

Op vrijdag 26 april verschuift al het verkeer op de R6 naar de zuidkant van de weg, zodat de aannemer aan de noordkant veilig kan werken. Het verkeer op de R6 kan steeds over twee versmalde rijstroken in elke richting. Het verkeer op de Antwerpsesteenweg ondervindt tijdens deze fase nog geen hinder. Ook fietsers en voetgangers kunnen nog gewoon via het huidige kruispunt de R6 oversteken.

Blijf op de hoogte

Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer vindt u steeds de laatste stand van zaken van de werken. Krijgt u graag nieuwsupdates in uw mailbox? Dan kan u daar ook een abonnement nemen op de nieuwsbrief die zij specifiek voor deze werken versturen.