Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Gemeente krijgt erkenning voor werking Huis van het Kind

Gepubliceerd op  di 11 dec 2018
Vorig jaar werden de diensten die zich rechtstreeks naar kinderen en jongeren richten, gebundeld onder de naam ‘Huis van het Kind’. Zo willen we het versnipperd aanbod rond opvoeden samenbrengen. Kind en Gezin heeft deze samenwerking nu officieel erkend.

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het is een samenwerking tussen organisaties die u helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning, workshops en veel meer. Het Huis van het Kind is er niet alleen voor ouders en opvoeders, maar ook voor kinderen en jongeren zelf. En zeker niet alleen wanneer er problemen zijn.

De voorbije maanden hebben we achter de schermen ons netwerk uitgebouwd. Als gemeentebestuur hebben we zelf al heel wat dienstverlening in huis. Denk aan de jeugddienst, buitenschoolse kinderopvang, drie gemeentescholen, … De komende maanden willen we therapeuten, tandartsen, logopedisten, … die met kinderen werken, betrekken.

De erkenning door Kind en Gezin zal helpen om ons netwerk verder uit te breiden. Dit komt de dienstverlening aan onze inwoners alleen maar ten goede.