Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Gratis vrijwilligersverzekering

Vanaf 1 januari 2018 zorgt Vlaanderen voor een gratis verzekering voor vrijwilligers. Deze verzekering vervangt de voormalige collectieve verzekering voor vrijwilligers die aangeboden werd door de Provinciale Steunpunten Vrijwilligerswerk. Voortaan kan u bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk terecht om uw erkenningsnummer voor deze verzekering aan te vragen.

Wat houdt de vrijwilligersverzekering in?

Deze collectieve verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven. De organisatie kan gratis maximum honderd mandagen verzekeren. Eén vrijwilligersdag staat voor een verzekering van één vrijwilliger. Een mandag is opgebruikt van zodra een vrijwilliger aan de slag gaat, ook al is het maar voor een uurtje

De verzekering biedt waarborgen voor:

  • burgerrechtelijke, buitencontractuele aansprakelijkheid;
  • rechtsbijstand;
  • lichamelijke ongevallen.

Lees deze brochure voor alle details

Wat verandert er?

Voor de organisaties die gebruik willen maken van de vrijwilligersverzekering blijft de procedure behouden: ook in de toekomst moeten organisaties eerst een erkenningsnummer aanvragen waarmee dan via de verzekeraar de verzekering effectief kan worden aangevraagd. Bekijk het schema

Heeft u al een erkenningsnummer:

Heeft u nog geen erkenningsnummer:

Voor een nieuw erkenningsnummer doet u hieronder een aanvraag. U krijgt binnen de drie weken reactie. Met dit erkenningsnummer kan u minstens drie dagen vooraf uw specifieke activiteiten aangeven en verzekeren bij Belfius.

Let op: uw vrijwilligers zijn niet verzekerd als uw de activiteiten niet vooraf doorgeeft, een erkenningsnummer alleen is niet voldoende!

Info: www.vlaanderenvrijwilligt.be

Deel deze pagina