Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Nieuwe fuif- en evenementenhal

Op een weide langs de Leliestraat, tegenover de Aldi, zal het gemeentebestuur binnenkort een vrijetijdssite bouwen. Het complex zal plaats bieden aan een fuif- en evenementenhal, de bibliotheek, het Katelijnse filiaal van het conservatorium en een jeugdhuis.

Ontmoetingsplek

Op 29 oktober 2021 ondertekende het gemeentebestuur een overeenkomst met LAVA Architecten en aannemer Cordeel Hoeselt NV voor de constructie van het nieuwe gebouw. Het complex wordt opgebouwd rond een centrale agora. De agora wordt de toegang en een gezellige plaats waar de verschillende gebruikers elkaar ontmoeten. 

De fuif- en evenementenhal is ruim 700 vierkante meter groot. Verenigingen kunnen de zaal huren voor muziekoptredens, toneelvoorstellingen, eetfestijnen en andere activiteiten. De bibliotheek, het jeugdhuis, Kind & Gezin en het Katelijnse filiaal van het Stedelijk Conservatorium Mechelen verhuizen naar de nieuwe vrijetijdssite.

Klaar eind 2023

Nu het contract met de architecten en de aannemer ondertekend is, gaat het project een volgende fase in. Eind december zal het gemeentebestuur de omgevingsvergunning aanvragen. Op dat moment volgt ook een informatievergadering waarop we de plannen in detail toelichten. Als alles vlot verloopt, zullen we in de zomer van volgend jaar kunnen beginnen bouwen. Eind 2023 moet het volledige gebouw klaar zijn.

Uitgebreide voorstelling

Tijdens de raadscommissie van 15 november stelde de architect de plannen uitgebreid voor. Bekijk hieronder de video.