Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Heraanleg parking Borgersteinlei start op 5 augustus

Gepubliceerd op  vr 24 jul 2020
Op woensdag 5 augustus start een aannemer met de heraanleg van de parking aan de begraafplaats langs de Borgersteinlei. De betonnen vlakte krijgt een streepje groen en door een efficiëntere schikking is er zelfs plaats voor meer wagens.

De parking langs de Borgersteinlei ter hoogte van de ingang van de begraafplaats is vandaag een betonnen vlakte. De tand des tijds zorgde voor heel wat putten en oneffenheden in het asfalt. Dit voorjaar finaliseerde het gemeentebestuur een ontwerp om de parking verfraaien en te vergroenen.

27 auto's en 10 fietsen

Het nieuwe ontwerp telt 27 parkeerplaatsen. Dat is één meer dan nu het geval is. Twee van de parkeerplaatsen zijn voorbehouden voor mindervaliden en twee voor elektrische wagens. Er komen eveneens fietsenstallingen voor tien fietsen. Rond de parkeerplaatsen komt een grasperk en aan de ingang naar de begraafplaats twee bomen. Het voetpad, dat nu rond de parking loopt, verhuist richting de rijbaan en wordt verhoogd aangelegd.

Borgersteinlei blijft open tijdens werken

De werken starten op woensdag 5 augustus en duren, als alles vlot verloopt, tot begin september. Tijdens de werkzaamheden blijft de Borgersteinlei gewoon open voor verkeer. De parking zelf zal uiteraard niet bruikbaar zijn in deze periode.