Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Herinrichting Liersesteenweg t.h.v. kruispunt met Albertstraat en Hogevelden

Vanaf 1 augustus 2023 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van het kruispunt van de Liersesteenweg (N14) met de Albertstraat en Hogevelden. Daarnaast wordt ook een gedeelte van de Liersesteenweg mee vernieuwd.

In het voorjaar voerden enkele nutsmaatschappijen al voorbereidende werken uit langs de Liersesteenweg. 

Werfzone

Liersesteenweg tussen huisnummers 154 (net voor Spar Verhavert) en 231 (beek t.h.v. Hubert Andries Ramen en Deuren), inclusief kruispunten met Albertstraat, Hogevelden en Schouwvelden.

Het project

Het kruispunt van de Liersesteenweg met de Albertstraat en Hogevelden is aan vernieuwing toe. Om de verkeersveiligheid te verhogen, in het bijzonder die van voetgangers en fietsers, komen er veilige oversteekplaatsen met verkeerslichten aan alle zijden van het kruispunt. Momenteel is er slechts langs één kant een lichtengeregelde oversteekplaats voor voetgangers.

De nieuwe lichtenregeling maken we ook volledig conflictvrij en we voorzien ‘vierkant groen’. Fietsers uit de verschillende richtingen krijgen dan tegelijk groen licht om over te steken.

Bijkomend wordt ook de Liersesteenweg vernieuwd in de directe omgeving van het kruispunt. In de projectzone krijgt de weg nieuwe fietspaden en worden de bushaltes heraangelegd volgens de geldende richtlijnen op het gebied van toegankelijkheid.

Tot slot worden de huidige parkeerstroken in grote mate vergroend. Parkeren langs de Liersesteenweg wordt voortaan gefaciliteerd tot enkele zones.

Timing

De werken starten op dinsdag 1 augustus en zullen ongeveer drie maanden duren, tot eind oktober.

De aannemer werkt in twee fases. Eerst werkt hij op de Liersesteenweg langs de kant richting Mechelen. Rond midden september begint fase twee en schuiven de werken op naar de andere zijde van de Liersesteenweg, richting Duffel. 

Verkeersimpact

Het meest actuele overzicht van de verkeersimpact vindt u op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer. Daar vindt u ook informatie over de bereikbaarheid van de Heilig Hartschool.

Klik hier om naar de webpagina van het Agentschap Wegen en Verkeer te gaan.

Communicatie

Dit project is een werf van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aangezien de Liersesteenweg een gewestweg is. Het gemeentebestuur houdt een vinger aan de pols en volgt op of alles goed verloopt.

Heb je vragen over de werken, de omleidingen of de hinder? Contacteer de omgevingsmanager van AWV via 0468 03 53 84 (van maandag tot vrijdag tussen 9 en 17 uur) of bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be.

De meest actuele info over dit project lees je op de website van AWV.