Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Attest hinder openbare werken

Ondervindt u als zelfstandige hinder van openbare werken omdat die werken de toegang tot uw onderneming belemmeren, verhinderen of ernstig bemoeilijken, dan kunt u een 'attest hinder openbare werken' aanvragen. U hebt dat attest nodig om andere steunmaatregelen aan te vragen.

Voor wie

Zowel de hinderpremie als de sluitingspremie is er voor kleine ondernemingen met maximum 9 werknemers die ernstige hinder ondervinden van wegenwerken voor de deur. De getroffen vestiging moet daarenboven vaste openingstijden hebben.

De aanvaardbare activiteiten zijn de detailhandel, de horeca en allerhande diensten waarvoor persoonlijk en direct contact met de klanten vereist is en die redelijkerwijze moeilijk kunnen worden uitgeoefend op verplaatsing. De lijst met de aanvaardbare NACE-codes voor de toekenning van deze premie (enkel groep 1) kan je raadplegen op vlaio.be/nl/subsidies-financiering/hinderpremie/voorwaarden.

Voorwaarden

U kunt een attest aanvragen als de werken gedurende ten minste 7 achtereenvolgende kalenderdagen minstens één van deze gevallen tot gevolg hebben:

  • in de straat waarin de onderneming ligt, kan geen enkele van de reglementair aangelegde openbare parkeerplaatsen gebruikt worden
  • binnen een straal van 100 meter rond de enige toegang tot de onderneming kan er geen enkele reglementair aangelegde openbare parkeerplaats gebruikt worden
  • een toegangsweg tot de onderneming wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer in één of twee richtingen
  • de toegang voor voetgangers tot de onderneming is onmogelijk.

Hoe aanvragen