Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Attest hinder openbare werken

Ondervindt u als zelfstandige hinder van openbare werken omdat die werken de toegang tot uw onderneming belemmeren, verhinderen of ernstig bemoeilijken, dan kunt u een 'attest hinder openbare werken' aanvragen. U hebt dat attest nodig om andere steunmaatregelen aan te vragen.

Voorwaarden

U kunt een attest aanvragen als de werken gedurende ten minste 7 achtereenvolgende kalenderdagen minstens één van deze gevallen tot gevolg hebben:

  • in de straat waarin de onderneming ligt, kan geen enkele van de reglementair aangelegde openbare parkeerplaatsen gebruikt worden
  • binnen een straal van 100 meter rond de enige toegang tot de onderneming kan er geen enkele reglementair aangelegde openbare parkeerplaats gebruikt worden
  • een toegangsweg tot de onderneming wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer in één of twee richtingen
  • de toegang voor voetgangers tot de onderneming is onmogelijk.

Hoe aanvragen

Afhandeling

De nieuwe hinderpremie van 2.000 Euro wordt automatisch uitgekeerd voor de eerste 20 kalenderdagen waarin de onderneming hinder van de werken ondervindt. Wie toch nog de deuren moet sluiten, krijgt vanaf de 22ste dag hier bovenop 80 Euro per kalenderdag sluiting.

Deze nieuwe maatregel is van toepassing voor ondernemingen die zich in de werfzone bevinden die door de aannemer is geïdentificeerd. 

Voor ondernemingen die zich niet in de werfzone bevinden, maar in de periferie van de werken en hierdoor toch zouden moeten sluiten, blijft de regel dat zij aanspraak kunnen maken op 80 Euro per dag vanaf de 8ste dag na sluiting van de zaak. De automatische premie van 2.000 Euro is dan niet van toepassing.