Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Lombaardstraat drie dagen afgesloten voor ijking ANPR-camera’s

Gepubliceerd op  di 07 jul 2020
Deze week worden de ANPR-camera’s in de Lombaardstraat geijkt. De straat zal hiervoor drie dagen, van woensdag tot en met vrijdag, afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. De asverschuivingen verdwijnen wanneer de homologatie van de camera’s in orde is. Dat is in de loop van het najaar.

Het gemeentebestuur besliste vorig jaar om de asverschuivingen in de Lombaardstraat te verwijderen en te vervangen door een trajectcontrole met ANPR-camera’s. De palen met de camera’s staan er al, nu volgt de ijking. De werken starten op woensdag 8 juli en duren tot vrijdag 10 juli.

Om de camera’s correct te ijken, worden de asverschuivingen even weggehaald. Na de ijking plaatsen we de asverschuivingen terug. Wanneer ook de homologatie in orde is, de ANPR-camera’s volledig operationeel zijn en de politie ook boetes kan uitschrijven, zullen de asverschuivingen definitief verdwijnen. De asverschuivingen vroeger weghalen zou een vacuüm creëren op het vlak van verkeersveiligheid.

Tijdens de werken zal de straat drie dagen (van woensdagochtend tot vrijdagavond) afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Dat moet omrijden via de R6 en de Leliestraat. Plaatselijk verkeer blijft wel toegelaten.

In de loop van augustus zullen we op de fietssuggestiestroken fietslogo’s aanbrengen. Zo willen we de plaats van de fietser in de Lombaardstraat nog meer accentueren.