Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Inzamelactie beschermingsmateriaal voor zorgverleners

Gepubliceerd op  vr 27 mrt 2020
Sinds de start van de coronacrisis is de vraag naar beschermingsmateriaal groot. Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne roept daarom iedereen op om beschermingsmateriaal als mondmaskers, schorten en wegwerphandschoenen binnen te brengen.

Groot tekort bij zorgverleners zoals dokters en tandartsen

Woonzorgcentra, gezinszorg en thuisverpleging kregen ondertussen maskers van de Vlaamse Overheid. Zo konden zij hun voorraden aanvullen. Toch is er nog steeds te weinig beschermingsmateriaal om iedereen te beschermen.

Onder andere bij zorgverleners (dokters, tandartsen, kinesisten, …) is de vraag naar dit materiaal nog steeds zeer groot. Elke dag verlenen deze zorgverleners noodzakelijke zorg aan verschillende patiënten, in hun praktijk maar ook bij mensen thuis. Zij staan mee in de vuurlinie.

Check uw kelder, zolder, kasten en breng uw beschermingsmateriaal naar het inzamelpunt

Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne wil graag alle zorgverstrekkers het nodige materiaal bezorgen om veilig te kunnen werken. Ze roepen daarom iedereen op om beschermingsmateriaal binnen te brengen op een centraal afleverpunt, zowel particulieren als bedrijven. Het gaat om

  • mondmaskers: chirurgische maskers, FFP-maskers, FFP3-maskers;
  • schorten: wegwerpmodellen met lange mouwen, bij voorkeur niet-vochtdoorlatend;
  • handschoenen: wegwerphandschoenen.

Afleverpunt: stadsmagazijn Mechelen

De eerstelijnszone verzamelt alle materiaal in het stadsmagazijn van Mechelen (Plattebeekstraat 1, Mechelen). Dat bevindt zich vlak naast de Nekkerhal. U kan de spullen brengen:

  • elke weekdag van 7 tot 9 uur, van 11.30 tot 13 uur en van 15 tot 16 uur;
  • na afspraak op het nummer 0475 64 18 96.