Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Geen gemeentelijke gronden in jachtgebied

Gepubliceerd op  di 20 apr 2021
Het gemeentebestuur laat alle gebieden in het openbaar domein en percelen in eigendom van de gemeente schrappen van de kaart met jachtgebieden. Is er een perceel dat jouw eigendom is, ingekleurd als jachtgebied? Je komt het hier te weten, net als hoe je dat ongedaan kan maken.

Ieder jaar in maart moeten jagers bij de arrondissementscommissaris hun jachtplan indienen met daarop de terreinen waarop ze willen jagen. Eigenaars van gronden die als jachtgebied zijn ingekleurd, krijgen daarna de kans om deze te laten ontkleuren. Het gemeentebestuur zal dat laten doen met alle delen van het openbaar domein en percelen die eigendom zijn van de gemeente en het OCMW.

In de diervriendelijke gemeente die we zijn, willen we de jacht zo veel mogelijk beperken. Bovendien liggen veel van deze gebieden vlakbij woonzones, speelpleintjes en wandelgebieden.

Ben je benieuwd of er bos- of weidegebied van jou is opgenomen in jachtgebied? Dan kan je dat nakijken via onderstaande link. Wil je niet dat er op jouw domein gejaagd wordt? Dan kan je je perceel laten uitkleuren als jachtgebied. Dat doe je als volgt:

  • Klik op de link onderaan en volg dan volgende stappen
  • Kies in het menu rechts voor 'natuur en milieu'
  • Kies vervolgens 'Jacht'
  • Kies tot slot 'Jachtterreinen'.

De groen ingekleurde gebieden zijn jachtterrein.

Meer info lees je op de website van Natuur en Bos.

Kijk hier of jouw percelen zijn opgenomen in jachtgebied.

Laat hier jouw percelen uitkleuren als jachtgebied.