Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Dit zijn de winnaars van de Katelijnse Keien 2018

Gepubliceerd op  do 22 nov 2018
Op vrijdag 16 november reikte het gemeentebestuur voor de vijfde keer de Katelijnse Keien uit. In negen categorieën werden verdienstelijke inwoners in de bloemetjes gezet. Ontdek hier de winnaars en de foto's van een geweldige avond.

Met meer dan 700 toeschouwers zat de evenementenhal van BelOrta afgeladen vol, geen stoeltje was nog vrij. Ze zagen een spetterende avond met negen uitgereikte Katelijnse Keien en optredens van Radio Del Sol, Dance@cademy, dansschool Balanze en dj Toro.

Hieronder vindt u een overzicht van de winnaars. De foto's kan u bekijken in ons Flickr-album.

Cultuurprijs: werkgroep 1914-1918

Vier jaar lang zetten René De Munter, Alfons Busschots en Willy Van Hoof binnen de schoot van Erf en Heem hun schouders onder de herdenking van honderd jaar Eerste Wereldoorlog. Ze zorgen iedere jaar voor een tentoonstelling rond een ander onderwerp, organiseerden voordrachten en kwamen met nieuwe publicaties. Ze ontdekten heel wat nieuwe elementen over het leven in onze gemeente tijdens de wereldbrand. Met hun informatie verrijkten ze de databank van het documentatiecentrum.

Team van het jaar: beheerteam Waverwoud

Elke derde zaterdag van de maand gaat een groep enthousiaste vrijwilligers aan de slag in het Waverwoud. Paden vrij maken, verdwaalde takken verwijderen, de ezelstal herstellen, bewegwijzering van wandelingen plaatsen, … Zelfs regen houdt hen niet tegen. Sinds kort bestaat er ook een groepje gepensioneerden dat iedere twee weken een halve dag karweitjes opknapt in het Waverwoud. En als er een dringende oproep komt, staat er altijd iemand van het beheerteam paraat.

Sportverdienste: Freddy Buelens

Al decennia lang heeft Freddy een grote verdienste voor de sport in onze gemeente. In 1972 trad hij toe tot het bestuur van Hoger Op, de lokale supportersclub van KV Mechelen. Sinds 1993 is hij er voorzitter. Daarnaast stond Freddy dertig jaar geleden mee aan de wieg van Wielerclub Onder de Toren. Hij was en is de drijvende achter heel wat wielerwedstrijden.

Sportpersoonlijkheid: Mike Werts

Voor de vierde keer in vijf jaar veroverde Mike met zijn hond Stan de Belgische titel ringsport. Stan is tevens de eerste hond die erin slaagt om drie jaar na elkaar kampioen te worden in de hoogste categorie. Daarnaast prijken er nog heel wat andere titels en prijzen op het palmares van Mike en Stan.

Talent van het jaar: Jeroen De Winter

De 21-jarige Jeroen gooit hoge ogen in de paardensport. Zo kroonde hij zich dit jaar tot wereldkampioen bij de 6-jarige paarden. Daarnaast sprong hij naar de overwinning in acht andere internationale wedstrijden.

Milieuprijs: de zwerfvuilpeters en -meters

Verschillende inwoners hebben de verantwoordelijkheid op zich genomen om op regelmatig een stukje van onze gemeente te ontdoen van zwerfvuil. Samen houden zij onze gemeente proper.

Verdienstelijke inwoner: Wilfried De Keyser

Jarenlang zette Wilfried zich in voor de Rode Kruis-afdeling in onze gemeente, de laatste jaren als voorzitter. Hij verzorgde ziekenvervoer en stond paraat tijdens tal van evenementen.

Ondernemer van het jaar: Slager en Traiteur Hans

Hans Op de Beeck zag de werken in de Stationsstraat als een opportuniteit en stampte een succesvolle pop-up-winkel uit de grond in de Wilsonstraat. Zo kon hij zijn klanten in de beste omstandigheden blijven bedienen. Deze Katelijnse Kei werd uitgereikt na een bevraging bij meer dan tweehonderd lokale handelaars.

Ambassadeur van het jaar: Willy Jacobs

Rio Club viert dit jaar zijn 105e verjaardag, een unicum in België, en is bekend tot ver buiten de gemeentegrenzen. Heel wat bekende nationale en internationale artiesten stonden er op het podium. Al 35 jaar de drijvende kracht van deze succesvolle dancing: Willy Jacobs. Ook met de organisatie van de Lichtstoet zette Willy jarenlang onze gemeente op de landkaart.