Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Aangepaste verkeerssituatie voor kermis Centrum

Gepubliceerd op  di 14 mei 2024
Van 25 tot 27 mei vindt op de Markt de kermis van het Centrum plaats. Omdat de werken in de Wilsonstraat nog bezig zijn, zal er voor verkeer van Lemanstraat richting Stationsstraat een aangepaste omleiding van kracht zijn. Deze wordt van kracht vanaf dinsdag 21 mei, wanneer de kermis wordt opgezet.

Zoals steeds zal de kermis in het Centrum zich bevinden op het marktplein en op de straat tussen het plein en de parochiezaal.

De zuidkant van de Markt blijft de hele tijd open voor verkeer. Aangezien hier eenrichtingsverkeer geldt, kan enkel verkeer van Stationsstraat en Duffelsesteenweg richting Lemanstraat hier rijden.

Verkeer dat van de Lemanstraat richting Stationsstraat en Duffelsesteenweg wil, moet omrijden via Mechelsesteenweg, Kempenarestraat, Drevendaal, Heisbroekweg en Stationstraat (zie kaartje in bijlage).

Plaatselijk verkeer kan aan het gemeentehuis wel de Lemanstraat nog inrijden, maar deze zal doodlopen op de Markt/werfzone.

Het oostelijk stuk van de Markt (waar zich onder meer restaurant Ons Katelijne, een frituur en een apotheek bevinden) wordt tijdelijk twee richtingsverkeer van kracht. Zo blijven de handelaars er maximaal bereikbaar. Vlak voor de werfzone zal op enkele parkeerplaatsen een parkeerverbod worden ingesteld zodat voertuigen daar kunnen draaien.

Al deze maatregelen gaan in op dinsdag 21 mei, wanneer de kermis wordt opgesteld. Dinsdag 28 mei in de loop van de dag wordt alles weer opengesteld.

Deel deze pagina