Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Bestel uw kippen via de kippenactie

Gepubliceerd op  di 08 jan 2019
Wist u dat kippen een pootje helpen om de afvalberg te verkleinen? Eén kip verwerkt 150 gram keukenafval per dag. Dat is zo’n 50 kilo per jaar. Heeft u wat plaats vrij en wil u uw afvalberg verkleinen? Neem dan deel aan de kippenactie van de milieuraad.

Kippen zijn echte afvalverwerkers. Ze eten en verwerken schillen, etensrestjes, afsnijdsels, ... Daardoor komt er minder afval in de vuilnisbak terecht en bespaart u op restafvalzakken. Ookgrasmaaisel en onkruid toveren kippen zomaar weg. Als extraatje bezorgen ze u lekkere eitjes.

Kippen bestellen

Dankzij de milieuraad haalt u voor een prikje kippen in huis. U heeft de keuze uit bruine en zwart-bruine kippen. De prijs per kip bedraagt 5 euro. U kan maximaal vier kippen per adres bestellen.

Een bestelling plaatsen? Vul het formulier onderaan de pagina in en betaal het vereiste bedrag via overschrijving. Betalen doet u op rekeningnummer BE75 0682 1135 5751 van de milieuraad. Geef uw bestelling door voor 28 februari.

Kippen ophalen

Uw kippen besteld? Haal ze dan af op zaterdag 27 april tussen 9 en 11.30 uur in de gemeentelijke werkplaats (Dreefvelden 70). Niet-afgehaalde kippen schenken we aan een goed doel.

Opgelet voor vossen

Let op: in onze gemeente wonen ook vossen en marters. Zij durven al eens een kip doodbijten. Zorg dat deze dieren uw kippenhok niet binnen raken. Lees de tips op de website van Vlaco.

Bestel hier uw kippen.

Meer info over het houden van kippen vindt u hier.