Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

De laatste weken van de grijze zak

Gepubliceerd op  di 14 apr 2020
Over drie weken is het onherroepelijk gedaan met de grijze vuilniszak in onze gemeente. Vanaf 2 mei kunt u alleen nog de gouden aanbieden aan de ophalers van IVAREM. Zet u de komende weken nog een grijze aan de straat? Dan vindt u een briefje in uw brievenbus om u aan de wissel te herinneren.

De voorbije dagen bereikten ons via Facebook, Hoplr en e-mail verschillende vragen om, naar analogie van enkele andere gemeenten, de oude huisvuilzakken toe te laten tot eind dit jaar. We kunnen op deze vraag niet ingaan.

De vuilniszakwissel werd begin december vorig jaar aangekondigd. Sinds 1 januari gebruiken we in onze gemeente nieuwe, gouden vuilniszakken. Om de wissel vlot te laten verlopen, voorzag het gemeentebestuur overgangsmaatregelen:

  • Tot 29 februari kon men in het gemeentehuis oude zakken ruilen voor nieuwe (per rol of per tien losse exemplaren).
  • Tot 1 mei kan men de oude gebruiken om huisvuil aan te bieden.

De gebruikstermijn van de grijze vuilniszakken nu verlengen, zou oneerlijk zijn ten opzichte van de inwoners die al nieuwe vuilniszakken kochten en/of hun oude inwisselden.

Herinneringsbriefjes voor woningen met grijze zak

Gezinnen die nog een grijze zak aanbieden, vinden vanaf deze week een briefje in de bus om hen te wijzen op de einddatum van 1 mei. IVAREM zorgt er zo voor dat iedereen zeker weet dat vanaf 2 mei enkel nog de gouden vuilniszakken in gebruik zijn.