Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Afgewerkte Leemstraat weer open voor verkeer

Gepubliceerd op  za 13 mrt 2021
Vrijdagavond 12 maart opende de Leemstraat opnieuw voor verkeer. In juni vorig jaar werd er gestart met de aanleg van een nieuwe gescheiden riolering en een nieuw weginrichting. In de aanpalende Lemenhoekstraat gaan de werken nog door tot juni.

De voorbije negen maanden legde Pidpa-HidroRio in stukken van de Leemstraat en zijstraten IJzersteinlei, Kegelslei en Lemenhoekstraat een nieuwe gescheiden riolering aan. Het gemeentebestuur combineerde deze werken met een heraanleg van de straatinfrastructuur.

De werken verliepen vlot, in die mate dat we op vrijdag 12 maart de Leemstraat, IJzerensteinlei en Kegelslei weer kunnen openstellen voor alle verkeer. We moeten wel nog de bermen en middenstroken inzaaien, maar dat kan ook wanneer er verkeer door de straat rijdt.

In de Lemenhoekstraat gaan de werken nog even door. Als alles vlot verloopt, kunnen we daar in de tweede helft van april de bovenste asfaltlaag aanbrengen en wat later deze straat ook openen voor het verkeer. Ook hier moeten daarna nog enkele kleine zaken ter afwerking gebeuren.