Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Wegenis en rioleringswerken Leemstraat starten op 22 juni

Gepubliceerd op  di 16 jun 2020
Op maandag 22 juni starten wegenis- en rioleringswerken in de Leemstraat, Lemenhoekstraat, IJzerensteinlei en Kegelslei. Pidpa-HidroRio legt gescheiden riolering aan. Het gemeentebestuur maakt van de werken gebruik om de weginfrastructuur te vernieuwen.

De werken vinden plaats op volgende locaties:

 • Leemstraat: van huisnummer 33 t.e.m. 98, inclusief zijstraten;
 • Lemenshoekstraat: vanaf de splitsing ter hoogte van huisnummer 25 tot het einde (zowel doodlopend wegje links als richting Putte naar rechts);
 • IJzerensteinlei: van Leemstraat t.e.m. huisnummer 8;
 • Kegelslei: van Leemstraat t.e.m. huisnummer 2.

Planning en fasering

De werken starten op maandag 22 juni. In de week voordien zal de aannemer al signalisatie plaatsen. Als alles vlot verloopt, nemen de werken elf maanden in beslag. Om de bereikbaarheid van de woningen maximaal te garanderen, verlopen de werken in fases.

 • tot bouwverlof: aanleg riolering en wegenis in zijstraat Leemstraat t.e.m. huisnummer 71;
 • juli t.e.m. oktober: aanleg riolering en wegenis in Leemstraat, Kegelslei en IJzerenstenlei;
 • vanaf oktober: aanleg riolering en wegenis in Lemenhoekstraat.

Omleiding verkeer

Wanneer de werken bezig zijn in de Leemstraat en zijstraten, geldt er een omleiding:

 • autoverkeer: via Mechelbaan en R6;
 • fietsers: Hoogstraat en Lemenhoekstraat

Parkeren

Om de werken vlot te laten verlopen, mogen er geen geparkeerde voertuigen zich in de werfzone bevinden. De aannemer stelt de werfzone maximaal open voor uw bereikbaarheid, maar overdag moet hij ongehinderd kunnen werken. We vragen dan ook met aandrang om tussen 5 uur en 18 uur geen wagens te parkeren op straat in de werfzone. U kunt parkeren buiten de werfzone, in de zijstraten of op uw privédomein.

Afvalophaling

Tijdens de werken zal de aannemer donderdagochtend het huisvuil samenbrengen op een verzamelpunt buiten de werfzone. U begrijpt dat de aannemer liever verder werkt in plaats van afval in te zamelen. U kunt hem dus helpen door uw afval zelf net buiten de werfzone te plaatsen. Maar dat is zeker niet verplicht.

Afkoppelen op eigen terrein

Bevindt uw woning zich langs de werfzone? Dan bent u verplicht om uw afvalwater en regenwater gescheiden aan te bieden aan de straatkant. Een afkoppelingsdeskundige kan u hierbij helpen. Alle informatie hierover vindt u in de presentatie die u kunt downloaden onderaan dit artikel.

Verhuis of levering: informeer ons

Gaat u verhuizen? Of verwacht u een bijzondere levering? Geef de aannemer dan tijdig een seintje zodat hij hier rekening mee kan houden.

Verloop van de werken

De werken starten op maandag 22 juni met het opkloppen van de betonverharding in de Leemstraat. Dat houdt in dat een machine de beton in kleine stukjes kapt zodat de rioleringsploeg daarna alles gemakkelijk kan opbreken. De geklopte stukjes blijven zo lang mogelijk liggen. De straat blijft hierdoor perfect berijdbaar met de wagen.

Wanneer de werken zich vlak voor uw woning bevinden, zal uw oprit enkele dagen niet bereikbaar zijn. We vragen om de vooruitgang van de werken zelf wat in het oog te houden en zo te vermijden dat u wagen komt vast te staan op uw oprit.

Contactgegevens

Heeft u vragen? Spreek dan gerust de werkmannen aan of neem contact om met:

 • werfleider Leemans (0496 27 30 59, marc@adams.be) (noodgevallen buiten de werkuren en in het weekend: 014 63 30 56)
 • Pidpa HidroRio (0800 900 300, tussen 9 en 16 uur)
 • gemeentelijke dienst openbare werken (015 30 50 40, openbare.werken@skw.be)