Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Maak uw huis warmer in 2020

Gepubliceerd op  do 23 jan 2020
Heeft u goede voornemens voor uw woning in 2020? Met de online renovatietool Mijn Warm Huis berekent u in een wip hoeveel een duurzame renovatie kost en wat u ermee bespaart.

De online renovatietool ‘Mijn Warm Huis’ wil u helpen bij het energiezuinig maken van uw woning. Aan de hand van enkele eenvoudige vragen berekent de tool het potentieel van de woning. Vervolgens kunt u aangeven wat u wenst te verbeteren, rekening houdend met uw budget en woonwensen.

Op basis van de gemaakte keuzes genereert de tool een overzichtelijk en gepersonaliseerd stappenplan met de geschatte investeringskosten per ingreep. Ook premies waarvoor u in aanmerking komt, worden weergegeven. Tot slot toont de tool ook aan welk positief effect een renovatie kan hebben op ons leefmilieu.

Wettelijke verplichtingen vanaf 2020

De Vlaamse overheid maakt vanaf 2020 enkele renovaties verplicht. Zo moeten alle woningen voorzien zijn van dakisolatie. Enkele beglazing moet vervangen worden door dubbele beglazing. Kiest u meteen voor hoogrendementsglas, dan maakt u kans op premies.

Heeft u ook de beste voornemens voor uw woning in 2020? Weet u niet goed waar te beginnen? Dan kunt u bij IGEMO terecht voor renovatieadvies en -coaching op maat. Ga langs in het woonloket of de woonwinkel of surf naar www.igemo.be.

Doe hier de test