Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Maak kennis met de online renovatietool ‘Mijn Warm Huis’

Gepubliceerd op  wo 07 nov 2018
Hoe energiezuinig is uw woning? Wat kan beter? Hoeveel kan een renovatie kosten? En hoeveel bespaart u ermee? Zijn er premies waarvoor uw renovatie in aanmerking komt? Via 'Mijn Warm Huis' krijgt u antwoord op al deze vragen, op maat van uw woning.

De online tool ‘Mijn warm huis’ helpt u bij het energiezuinig maken van uw woning. Welke ingrepen kan u uitvoeren om uw energiefactuur te verlagen? Welk positief effect heeft dit op ons milieu?

Aan de hand van enkele eenvoudige vragen over u huis berekent ‘Mijn warm huis’ het potentieel van uw woning. Vervolgens geeft u aan wat u wenst te verbeteren, rekening houdend met uw budget en/of woonwensen.

Op basis van de gemaakte keuzes krijgt u een overzichtelijk en gepersonaliseerd stappenplan met de geschatte investeringskosten per ingreep. De tool geeft ook aan voor welke premies uw renovatie in aanmerking komt en wat u jaarlijks kan besparen. Tot slot toont ‘Mijn warm huis’ welk positief effect een renovatie heeft op ons leefmilieu.

De tool is erg gebruiksvriendelijk. Hoe beter uw antwoorden aansluiten op uw situatie, hoe exacter het resultaat.

20 procent minder broeikasgas

Bovenstaand aanbod kadert binnen de inspanning van de gemeente om tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen met 20 procent te verminderen op haar grondgebied. De gemeente tekende hiervoor in op het Europees project See2Do!, dat wil zo veel mogelijk mensen aansporen om energiezuinig te renoveren.