Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Maak kennis met klimaatbeweging Klimaan

Gepubliceerd op  ma 11 mrt 2019
Inwoners uit onze en de omliggende gemeente(n) hebben zich verenigd in de klimaatbeweging Klimaan. Hun doel: de lokale gemeenschap in beweging zetten rond duurzame energie. Wil u hen leren kennen? Kom dan naar de infoavond op dinsdag 26 maart in zaal Loerenboske.

Onze gemeente ondertekende in 2016  het Europese burgemeestersconvenant met als doel tegen 2030 de CO2-uitstoot te verminderen en ons te wapenen tegen de gevolgen van een veranderend klimaat. Om deze doelstellingen te realiseren, stelden we een klimaatactieplan met concrete acties op. Uiteraard speelt de burger daarin een belangrijke rol.

Sinds begin 2017 werken burgers uit onze gemeente en de bredere regio actief samen. Zij verenigden zich in de beweging Klimaan. Klimaan is een nieuwe burgerbeweging die zich inzet voor een duurzame en klimaat neutrale samenleving, zonder daarbij het sociale aspect uit het oog te verliezen.

Meer weten? Kom naar de infoavond

Of heeft u zin om mee te werken aan een initiatief? Heeft u interesse om te investeren in lokale duurzame energieprojecten, zoals het plaatsen van zonnepanelen op onze scholen? Tijdens de Klimaan-infosessie krijgt u in een uur alle informatie.

Wanneer: dinsdag 26 maart om 20 uur

Waar: zaal Loerenboske (Maanhoeveweg 33)

Meer info vindt u op www.klimaan.be.