Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Maak kennis met Skwibus!

Gepubliceerd op  vr 25 jun 2021
Het is zover. Na 180 creatieve inzendingen, drie professionele ontwerpen en een finale invulling door onze kinderen lanceert ons Huis van het Kind vol enthousiasme zijn mascotte. Bekijk de video en maak kennis met de knalgele figuur die zich ontfermt over onze jeugd: Skwibus.

Deze zomer maak je kennis met Skwibus: de kindvriendelijke mascotte van onze gemeente. Je ziet Skwibus opduiken bij alle projecten en activiteiten voor kinderen en gezinnen. Skwibus is de stem van alle kinderen en jongeren in Sint-Katelijne-Waver. Hij is gewoon zichzelf: speels, avontuurlijk, enthousiast, positief ingesteld, ...

Samenwerking met onze jeugd

In 2018 behaalden we het officiële label van ‘kindvriendelijke gemeente’. Dat houdt in dat we bij ons beleid actief rekening houden met kinderen en jongeren en actief luisteren naar hun stem. Zo ging het ook bij de creatie van Skwibus.

In het najaar van 2020 lanceerden we een oproep naar kinderen om ideeën voor een mascotte door te sturen. We konden aan de slag met meer dan 180 inzendingen. Een professioneel bureau stelde drie ontwerpen voor. Daarna was het weer aan de jeugd: zij mochten laten weten welke mascotte zij het leukst vonden én hem kleur geven, zowel uiterlijk als innerlijk. Hieronder zie je het resultaat.

Speel samen met Skwibus mee in SKW! Post je een foto met of voor Skwibus? Gebruik dan #Skwibus.