Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Meer buitensport mogelijk: waarop moet u letten?

Gepubliceerd op  ma 04 mei 2020
Vanaf maandag 4 mei zijn er meer buitensporten toegelaten. Sporters moeten zich echter wel aan een aantal voorwaarden houden. Intussen heeft het gemeentebestuur de lessen tai chi en bootcamp uitgesteld naar een latere datum.

Vanaf maandag 4 mei laat de nationale veiligheidsraad op advies van het GEES meer buitensport toe. Uiteraard met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met afstand en hygiëne. Zo moet u ook het sportmateriaal na het sporten ontsmetten.

Wat verandert er:

  • U mag nu twee sportpartners hebben in plaats van één. Het moeten wel telkens dezelfde zijn.
  • Volgende sporten mag u weer beoefenen: atletiek, zeilen, golf en tennis. Ook oefenen op balgevoel, techniek en shots in balsporten kan, net zoals in andere sporten.
  • Toiletten mogen openen, bij voorkeur zelfs, omdat sporters hun handen het best ter plekke wassen aan de wastafels. Wel op voorwaarde dat de uitbaters de hygiëne kunnen garanderen.

Kleedkamers, douches en kantines aan de sportaccommodaties blijven voorlopig gesloten. Verhuur of verkoop van sportmateriaal wordt niet toegestaan.

Tai chi en bootcamp

In mei zou de sportdienst normaal starten met lessen tai chi en bootcamp. Uiteraard is dat in de huidige situatie niet mogelijk. De sportdienst volgt de situatie op. Indien mogelijk starten de lessen later deze lente of in de zomer.