Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Mijn Burgerprofiel maakt je overheidszaken makkelijk

Gepubliceerd op  ma 26 apr 2021
De voorbije dagen heb je in het nieuws of in de krant vast al gehoord of gelezen over 'Mijn Burgerprofiel'. Ook onze gemeente is hierbij aangesloten en via het icoontje rechts bovenaan op onze website kan je er inloggen. Maar waarom is Mijn Burgerprofiel zo interessant? Je ontdekt het hier.

Op Mijn Burgerprofiel vind je alle documenten, attesten, brieven en zelfs de status van je dossiers bij de overheid, gebundeld op één veilig digitaal platform. 

Veel persoonsgegevens zijn verspreid over verschillende overheidsdiensten. Denk maar aan je Groeipakket, een attest van gezinssamenstelling of de oproepingsbrief voor je COVID-19-vaccinatie. Mijn Burgerprofiel brengt ze samen. Als je eenmaal bent aangemeld, kan je je gegevens bij alle overheden digitaal raadplegen, zoals de status van je omgevingsdossier.

Mijn Burgerprofiel is vandaag nog een groeiend platform. Dat betekent dat je nog niet alles zal vinden. Sommige overheidsdiensten zijn immers nog volop bezig met hun informatie op het platform aan te vullen.

Je COVID-19-vaccin

Sinds kort vind je in Mijn Burgerprofiel ook de status van je eigen COVID-19-vaccin. Als je Mijn Burgerprofiel koppelt met je eBox, komt je uitnodigingsbrief ook digitaal daar terecht. Met deze stappen gaat de koppeling snel en eenvoudig.

Hoe werkt Mijn Burgerprofiel?

Meld aan via de knop MIJN BURGERPROFIEL bovenaan deze website. Log er veilig in met je e-ID, itsme of een beveiligingscode via mobiele app of sms. Daarna krijg je toegang tot het overzicht van je overheidsadministratie. Probeer het meteen!

Hulp nodig?

Heb je problemen met aanmelden, of heb je nog vragen over Mijn Burgerprofiel? Hier vind je alle informatie over Mijn Burgerprofiel. Je kan ook bellen naar 1700, het gratis informatienummer van de Vlaamse overheid.