Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Werken Molenstraat

Op maandag 10 mei 2021 starten de wegenis- en rioleringswerken aan de Molenstraat en Waversesteenweg tussen de dorpskernen van Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Putte. De Molenstraat krijgt een nieuwe gescheiden riolering, moderne fietspaden en een comfortabele rijbaan. De open grachten blijven dienst doen voor regenafvoer.

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, zullen de werken in fases verlopen. Over een bepaalde afstand zal men telkens de straat open leggen, alle werken uitvoeren en weer dicht leggen.

De werken starten net voorbij het centrum van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Tegen de lente van 2022 zullen ze de grens met Putte bereiken. In de zomer van 2023 moet alles klaar zijn.

Informatie voor bewoners

Door de coronapandemie konden we voor aanvang van deze werken geen bewonersvergadering organiseren. Samen met Putte, Pidpa, Aquafin, het studiebureau en de aannemer maakten we daarom een uitgebreide bewonersbrief en twee presentaties op. Deze bevatte alle info over deze werken. U kunt deze documenten downloaden onderaan de pagina.

Digitale nieuwsbrief

Aangezien de Molenstraat en Waversesteenweg een belangrijke verbindingsas vormen, blijft de hinder niet beperkt tot de bewoners van de straat. Ook vele anderen, die er regelmatig passeren, willen weten hoe de werken opschieten. Langs waar ze best naar hun bestemming rijden op dat specifieke moment.

Daarom lanceren we voor deze werken een specifieke digitale nieuwsbrief. Als u zich abonneert, krijgt u bij belangrijke veranderingen en interessante ontwikkelingen een bericht in uw mailbox. 

U kan zich abonneren via deze link. Selecteer onderaan 'Werken Molenstraat'.

Aquafin-website

Op de website van Aquafin vindt u ook informatie en regelmatig een stand van zaken van de werken. Surf hier naar de pagina op de Aquafin-website over de Molenstraat.

De hinderpremie

Zelfstandigen en kleine ondernemingen met maximum 9 werknemers die ernstige hinder ondervinden van wegenwerken voor de deur, kunnen genieten van een hinderpremie.

Meer informatie over de hinderpremie vindt u hier