Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Mondmasker verplicht in containerpark vanaf 18 mei

Gepubliceerd op  ma 11 mei 2020
Wie naar het containerpark gaat, moet daar vanaf maandag 18 mei een mondmasker dragen. Zo wil IVAREM de gezondheid van alle bezoekers en parkwachters vrijwaren. Wie in de wagen blijft zitten, hoeft geen mondmasker aan.

Sinds 7 april is het containerpark weer open, mits een aantal voorzorgsmaatregelen.t IVAREM stelt echter vast dat het naleven van de maatregelen week na week verslapt. Zij krijgen meer en meer meldingen dat bezoekers de social distancing niet respecteren. Bezoekers komen dan te vaak te dicht bij de parkwachters en andere bezoekers.

Mondmaskers verplicht, sjaal of bandana niet toegelaten

De nationale veiligheidsraad beveelt het dragen van mondmaskers sterk aan op plaatsen waar social distancing niet kan gegarandeerd worden. Om de gezondheid van de parkwachters en die van alle bezoekers te beschermen, heeft de raad van bestuur van IVAREM beslist dat iedereen verplicht een mondmasker moet dragen wanneer hij of zij op het recyclagepark is.

Het bedekken van mond en neus met een alternatief zoals sjaal of bandana is NIET toegelaten. De verplichting gaat in op maandag 18 mei. Passagiers die in de wagen blijven zitten en het plein niet betreden, hoeven geen mondmasker te dragen.

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver voorziet voor iedere inwoner vanaf 12 jaar een gratis mondmasker. Op vrijdag 15 mei vindt u deze in uw brievenbus.

De veiligheidsafspraken nog even op een rij

Tot slot herhalen we nog eens de maatregelen die IVAREM neemt om een bezoek aan het containerpark voor iedereen vlot en veilig te laten verlopen:

  • Kom enkel naar het recyclagepark als het echt noodzakelijk is.

  • Het aantal bezoekers dat tegelijk op het recyclagepark mag, is beperkt. Zo kan er voldoende afstand gehouden worden.

  • Ieder gezin kan maximaal één keer per kalenderweek naar het recyclagepark. Zo geven we iedereen de kans om afval te brengen.

  • Kom alleen naar het recyclagepark. Breng enkel iemand mee indien dat nodig is om te helpen dragen (vb. bij wasmachine, zetel of matras).

  • Sorteer het afval op voorhand goed uit en breng bij voorkeur maximaal drie soorten afval. Zo gaat uw bezoek vlotter en beperken we de wachtrijen.

  • Iedereen moet aanschuiven, ook fietsers en voetgangers. Zo kunnen de parkwachters het aantal bezoekers op het recyclagepark regelen. U kunt op voorhand de wachtrij bekijken via de IVAREM-website.