Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Oranje deelfietsen nu ook in Sint-Katelijne-Waver

Gepubliceerd op  di 04 jun 2024
Vanmorgen lanceerde streekintercommunale Igemo oranje Donkey-deelfietsen in twaalf gemeenten in onze regio. Ook Sint-Katelijne-Waver doet mee. Sterker nog: waar Igemo voor ons twaalf fietsen voorziet, doen wij er als gemeente nog eens tien bovenop. Je vindt de fietsen (weldra) op vijf locaties.

Deelmobiliteit is de toekomst en speelt een belangrijke rol in Hoppin, de Vlaamse visie op mobiliteit die inzet op efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer voor iedereen. In totaal voorziet Igemo 360 deelfietsen verdeeld over 101 locaties in twaalf gemeenten. 

Hoe gebruik je een Donkey Republic-deelfiets?

Donkey Republic biedt wereldwijd in veel steden en regio’s deelfietsen aan. Zonder problemen fiets je van de ene regio naar de andere. Je hoeft je fiets niet op dezelfde locatie achter te laten als dat je hem nam.

Via een handige en overzichtelijke app op je telefoon kan je gemakkelijk de beschikbare fietsen, zowel gewone (177) als elektrische (183), in de buurt vinden, goedkoop ontlenen en ontgrendelen voor jouw verplaatsing.

Afhankelijk van je gebruik kan je kiezen tussen verschillende tariefformules. Een ritje met een gewone fiets maak je al vanaf 1,8 euro. Een elektrisch exemplaar huur je vanaf 3 euro. Voor regelmatige gebruikers zijn er lagere tarieven beschikbaar. 

Vijf fietspunten in Sint-Katelijne-Waver

In onze gemeente vind je de oranje Donkey-deelfietsen (weldra) terug op vijf locaties:

  • station: drie gewone en drie elektrische fietsen
  • Markt: twee gewone en twee elektrische fietsen
  • parking Bosstraat: twee gewone en twee elektrische fietsen
  • kerkplein Elzestraat (fietsenstalling): twee gewone en twee elektrische fietsen
  • parking Borgersteinlei (begraafplaats): twee gewone en twee elektrische fietsen

De fietsen op de Markt en aan het station worden eerst geplaatst. Die op de andere locaties volgen wellicht begin juli.

Kortingscode: 30 minuten gratis

Zin om de deelfietsen een keer te testen? Met de kortingscode MEC30 fiets je dertig minuten gratis. Meer info op de flyer in bijlage.

Klik hier om naar de website van Donkey Republic te gaan.

Deel deze pagina