Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Nieuwe huisartsenwachtpost regio Mechelen

Gepubliceerd op  ma 26 nov 2018
Inwoners van de kernen Centrum, Elzestraat en Pasbrug-Nieuwendijk kunnen vanaf 1 december terecht in een gloednieuwe huisartsenwachtpost bij dringende medische problemen tijdens het weekend en op feestdagen. De nieuw wachtpost bevindt zich in het nieuwe AZ Sint-Maarten.

Wat?

De wachtpost vervangt de klassieke wachtdienst voor de kernen Centrum, Elzestraat en Pasbrug-Nieuwendijk. U kan er terecht voor een dringende consultatie die niet kan wachten tot het spreekuur van uw eigen huisarts.

Voor de inwoners van Onze-Lieve-Vrouw-Waver verandert er niets. Zij kunnen nog steeds terecht bij de huisartsenwachtpost Heist op het nummer 0900 20 002.

Waarom?

Eén centrale wachtpost is eenvoudiger voor zowel patiënten als huisartsen. Patiënten moeten niet op zoek naar de dokter van wacht en kunnen hiervoor telkens terecht op een vaste locatie. De huisartsen kunnen de wachtdiensten beter onder elkaar verdelen, en bovendien met minder artsen en in kortere shiften toch meer patiënten op een goede manier behandelen.

Wanneer?

  • In het weekend van vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 8 uur.
  • Op feestdagen van de avond ervoor 19 uur tot de ochtend erna om 8 uur.

Waar?

De huisartsenwachtpost krijgt een plaats naast de spoedgevallendienst van het nieuwe AZ Sint-Maarten en heeft een eigen ingang aan de Liersesteenweg 435 in Mechelen. Op de ziekenhuiscampus is duidelijke bewegwijzering voorzien. De wachtpost is makkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen met de auto of met het openbaar vervoer.

Hoe?

Heeft u een dringend medisch probleem tijdens het weekend of op een feestdag? Bel 1733. De operator stelt een aantal vragen en vertelt u waar u het best naartoe gaat met uw probleem. Is het advies de huisartsenwachtpost? Dan mag u meteen vertrekken. U hoeft hiervoor dan geen afspraak te maken. Neem steeds uw eID (of ISI+ kaart voor kinderen) en uw bankkaart mee. ?Kunt u zich echt niet verplaatsen? Dan komt de dokter van wacht bij u op huisbezoek.

Meer info: www.wachtpostmechelen.be