Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Speelbal, BKO en kampen klaar voor zomer vol plezier

Gepubliceerd op  vr 26 jun 2020
Nog twee dagen school en dan start de zomervakantie. Ons huis van het kind heeft een mooi vakantieprogramma klaar voor de kinderen uit onze gemeente. Niet simpel in coronatijden, maar ze slagen erin om alles coronaveilig te laten verlopen.

Speelbal

Bij de speelpleinwerking maken we dit jaar twee bubbels. De bubbel van turboslak Cor en de bubbel van dolle kip Ona. Hoewel Ona en Cor beste vrienden zijn, mogen ze niet bij elkaar in de buurt komen. Ona is namelijk ontzettend allergisch aan slakkenslijm en Cor kan niet goed tegen kippenveren. Daarom spelen ze helemaal apart en delen ze zelfs geen materiaal.

Elke bubbel bevat maximum vijftig leden, animatoren inclusief. De kinderen blijven een hele week in dezelfde bubbel en mixen niet onderling. Wanneer een kind vijf dagen voor deelname aan het speelbal ziek was, mag het niet komen. Bij een besmetting met COVID-19 belt de ouder zo snel mogelijk Huis van het Kind op.

De coronamaatregelen zorgen voor enige beperkingen, maar gelukkig kan de Speelbal doorgaan. Door de maatregelen kunnen we maximaal honderd kinderen per week (twee bubbels van vijftig) toelaten. De maximumleeftijd bedraagt dit jaar 12 jaar, tegenover 14 jaar normaal. Kinderen ouder dan 12 jaar vallen onder de volwassen coronamaatregels en die zijn moeilijk te verzoenen met kinderen onder de 12. Vandaar deze maatregel.

Buitenschoolse kinderopvang (BKO)

Ook de buitenschoolse kinderopvang (BKO) gaat, met de nodige hygiënische voorzorgsmaatregels, gewoon door. Ook hier houden we ons aan de bubbels van maximum vijftig personen per week. Ouders kiezen per week één opvanglocatie.

Als gevolg van de coronamaatregelen gaat de BKO dit jaar niet op uitstap. Daarom maken we het extra leuk en gezellig in de opvang zelf! Vervelen is niet mogelijk.

Zomerkampen

De kampen die verenigingen organiseren, gaan ook dit jaar door. Het gaat zowel om de kampen van onze jeugdverenigingen, als deze die externe partners in onze gemeente organiseren. De gemeente maant de organisatoren van kampen wel aan om op hun locatie te blijven en dus geen uitstappen te organiseren.

Vele honderden kinderen zullen zich deze zomer in onze gemeente amuseren. Nog op zoek naar een leuke vakantieactiviteit voor uw kind? 

  • Kijk op Ischool of er nog plaats is in de BKO of Speelbal.
  • Kijk op UiT met Vlieg voor een overzicht van de niet-gemeentelijke kampen in onze gemeente.
  • Neem contact op met de (jeugd)verenigingen.