Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Administratieve verlenging B-attesten brandweer voor PTI’s

Gepubliceerd op  ma 11 jan 2021
Als je een horecazaak, clubhuis, sportzaal of andere 'publiek toegankelijke inrichting' (PTI) uitbaat, heb je hiervoor een veiligheidsattest van de brandweer nodig. Door corona kan de brandweer geen plaatsbezoeken uitvoeren. Aflopende B-attesten worden daarom administratief verlengd tot 30 juni.

Omdat de brandweer geen plaatsbezoek kan afleggen, kunnen zij ook geen nieuwe B-attesten uitreiken. Om hieraan tegemoet te komen, hebben het gemeentebestuur en de brandweer de geldigheidstermijn van de huidige B-attesten administratief verlengd tot 30 juni 2021.

Als uitbater moet je dan wel nauwkeurig en als een goede huisvader de veiligheidsvoorschriften toepassen. Wat die voorwaarden zijn, lees je in het document in bijlage. Kan je aan deze voorwaarden niet voldoen? Dan blijft de zaak gesloten.

Zodra het opnieuw mogelijk is op plaatsbezoeken en controles uit te voeren, zal de brandweer jou contacteren om een afspraak te maken.

Meer info: dienst Preventie van de Brandweerzone Rivierenland (preventie@bwzr.be, 015 280 230 (alle werkdagen behalve woensdag))

Het PTI-reglement kan je hier inkijken en downloaden.