Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Nieuw naar school? Maak kennis met de scholen in onze gemeente

Gepubliceerd op  ma 01 mrt 2021
Deze week zijn de aanmeldingen gestart om in te schrijven in de kleuter- en lagere school. Benieuwd naar de scholen in onze gemeente? Klik dan door en bekijk hun websites en voorstellingsfilmpjes. Voor de drie middelbare scholen in onze gemeente starten de aanmeldingen op 29 maart.

Gaat jouw peuter volgend schooljaar voor het eerst naar de kleuterschool? Wil jouw kind van school veranderen? Dan zoek je nu vast volop informatie over de scholen in onze gemeente. Door corona zijn opendeurdagen niet toegelaten, maar gelukkig zijn er andere manier om onze scholen te leren kennen.

Door de maatregelen tegen de coronapandemie is het scholen momenteel niet toegelaten om opendeurdagen te organiseren. Alle uitleg en kennismaking moeten digitaal gebeuren. Gelukkig beschikken de scholen in onze gemeente allemaal over een uitstekende website boordevol informatie. 

Kleuter- en lagere scholen in Sint-Katelijne-Waver

Middelbare scholen in Sint-Katelijne-Waver:

Een uitzondering op deze regels wordt gemaakt voor gezinnen die verminderde toegang hebben tot digitale alternatieven. Zij kunnen na telefonisch overleg met de schooldirectie een individuele toelichting krijgen.

Data aanmelden en inschrijven

Een school gekozen? Je kan je kind aanmelden en inschrijven vanaf volgende data.

Kleuter- en lagere school:

  • aanmelden: van 1 maart t.e.m. 26 maart via Kiesjeschool.be
  • effectief inschrijven: van 3 mei t.e.m. 26 mei

Middelbare school:

  • aanmelden: van 29 maart t.e.m. 26 april via aanmelden.school
  • effectief inschrijven: vanaf 10 mei

Alle uitleg over de inschrijvingsprocedure lees je in de brochure onderaan dit artikel.