Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Voeding en broeken gezocht voor Oekraïense vluchtelingen

Gepubliceerd op  do 28 apr 2022
Deze week namen de eerste Oekraïense vluchtelingen hun intrek in het seminariegebouw van Borgerstein. Intussen zijn we nog op zoek naar (houdbare) voeding, broeken en sokken. Wil je iets schenken? Op dinsdag 3 mei organiseren we een inzamelmoment.

Dinsdag kwamen de eerste zes, donderdag volgden er nog eens 21. Dankzij de hulp van onze inwoners zijn we er op korte tijd in geslaagd om het seminariegebouw van Borgerstein in te richten als een volwaardige opvangplek. We willen iedereen die hier een bijdrage aan leverde heel erg bedanken!

Oproep: voeding en broeken

Wanneer vluchtelingen aankomen, willen we hen een basispakket voedsel bezorgen voor de eerste dagen. Hiervoor zoeken we voeding die goed verpakt en enige tijd houdbaar is. Denk aan pasta, tomatensaus, olijfolie, melk, kruiden, choco/confituur, snoep, koekjes, chocolade, conserven, bokalen, koffie, thee en rijst, ontbijtgranen, ...

Daarnaast zijn we ook nog specifiek op zoek naar bepaalde kleding. Het gaat om (korte) broeken, rokjes, ondergoed en sokken voor kinderen en dames. 

Wil je de Oekraïense vluchtelingen helpen en hen voeding of kleding schenken? Je kan de dingen binnenbrengen op dinsdag 3 mei tussen 18.30 en 19.30 uur op het gemeentehuis of in Borgerstein.

Meer info of vragen: sociale.dienst@skw.be, 015 30 69 40