Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Nutswerken dorpskernvernieuwing starten dinsdag 3 oktober

Gepubliceerd op  vr 29 sep 2023
Op dinsdag 3 oktober starten de nutsmaatschappijen met hun voorbereidende werken voor de dorpskernvernieuwing in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Deze werken zullen duren tot januari. Verkeer zal altijd door kunnen, maar zal soms wel even moeten aanschuiven.

In de aanloop naar de echte werken voor de dorpskernvernieuwing, die wellicht in februari of maart van start gaan, zullen de nutsmaatschappijen hun werken uitvoeren. Er komt een nieuwe waterleiding, nieuwe leidingen van Fluvius (gas en elektriciteit) en nieuwe kabels voor Proximus en Telenet.

Deze werken zullen in verschillende fases uitgevoerd worden. Er zal dus telkens over een beperkte afstand gewerkt worden. Zo beperken we de hinder.

Fase 1: Dijk tussen Hoogstraat en Kegelshoeklaan

Tijdens de eerste fase zullen de nutsmaatschappijen werken op de Dijk tussen huisnummer 92 (net voor de bocht met de Hoogstraat) en de Kegelshoeklaan. Dit hele stuk zullen zij niet in één keer aanpakken. Ze werken aan beide kanten van de straat en verdelen elke kant in drie stukken. Zes subfases in totaal dus. Ook weer om de hinder voor het verkeer te beperken.

Want waar gewerkt wordt, zal het verkeer immers beurtelings over één rijstrook moeten passeren. Tijdelijke verkeerslichten zorgen voor een veilige en ordentelijke passage. Hou rekening met wachttijden, zeker tijdens de spitsuren.

In de werfzone geldt een parkeerverbod. Fietsers en voetgangers moeten oversteken en aan de overkant van de straat hun weg vervolgen.

Deze eerste fase zal 25 werkdagen in beslag nemen. Communicatie over fase twee volgt wanneer deze van start gaat.