Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Ontgravingen op begraafplaats Centrum

Gepubliceerd op  wo 14 aug 2019
Een aannemer is gestart met ontgravingen op de begraafplaats van het Centrum. De vrijgekomen plaats zal ingericht worden als groenzone. De werken passen in de verfraaiing en vergroening van de begraafplaatsen.

De zone die wordt leeggemaakt bestaat vooral uit graven waarvan de concessie is verlopen. Vorig jaar werden de nabestaanden op de hoogte gebracht van de geplande werken. Zij kregen de keuze tussen het vernieuwen van de concessie of het definitief verwijderen van het graf. 

De aannemer is ondertussen gestart met het verwijderen van de graven waarvan nabestaanden akkoord zijn met de ontgraving.  De komende weken zal de begraafplaats op bepaalde tijdstippen afgesloten worden voor het publiek. Aan de begraafplaats zelf vindt u de exacte tijdstippen.

Deze werken passen in de beslissing van het bestuur om de begraafplaatsen te verfraaien en te vergroenen. Na de kerkhoven in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Elzestraat is nu het Centrum aan de beurt. Het einde van de werken is voorzien rond half oktober.