Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Publieke consultatie ontwerp-beheerplan 'Landschapspark Waverwoud'

Gepubliceerd op  ma 11 mrt 2019
Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is bezig met de creatie van het landschapspark Waverwoud aan de Muilshoek. Het heeft een ontwerp-natuurbeheerplan opgemaakt dat het beheer uitstippelt voor de komende 24 jaar. Van 11 maart tot 10 april ligt het plan ter inzage van het publiek.

Begin 2016 kocht het gemeentebestuur een stuk van 5 hectare aan de Muilshoek om er een landschapspark van te maken. Vlakbij het centrum is dit groene pareltje een uitgelezen plek om tot rust te komen. Allerlei vormen van zachte recreatie (wandelen, joggen, paardrijden, …) krijgen er een plaatsje, met respect voor de aanwezige natuur van de Gasthuisbossen en Hondsbossen.

Publieke consultatie ontwerp-beheerplan

Samen met het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) stelde het gemeentebestuur een natuurbeheerplan op dat het beheer van het nieuwe landschapspark voor de komende 24 jaar vastlegt. Bij de opmaak van het beheerplan werd rekening gehouden met zowel de economische, ecologische, sociaal-educatieve als wetenschappelijke functie van het gebied.

De ontwerpversie van het beheersplan ligt van 11 maart tot en met 10 april ter inzage van het publiek.

U kan in deze periode het document raadplegen:

  • bij het Agentschap Natuur en Bos, Lange Kievitstraat 111-113 bus 6 in Antwerpen (openingsuren: 9 uur tot 17 uur).
  • bij de gemeente Sint-Katelijne-Waver, dienst vergunningen en beleidsondersteuning (enkel na afspraak).
  • als downloads onderaan deze pagina.

Wil u bezwaren indienen of opmerkingen formuleren bij het document? Dan moet u deze bezorgen aan het Agentschap Natuur en Bos via één van volgende kanalen:

met vermelding van ‘Ontwerp-natuurbeheerplan Landschapspark Waverwoud - Sint-Katelijne-Waver’.

Maak hier uw afspraak om het ontwerp-beheersplan in te kijken.