Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Nieuwe fietstunnel onder R6 opent op 8 januari

Gepubliceerd op  ma 06 jan 2020
De nieuwe fietstunnel onder de R6 is klaar. De fietstunnel biedt een alternatief voor fietsers die het kruispunt kruispunt R6/Antwerpsesteenweg moeten passeren. Op woensdag 8 januari opent de nieuwe fietstunnel. Het Agentschap Wegen en Verkeer trakteert tussen 12 en 18 uur iedereen die er passeert.

Vanaf woensdag 8 januari fietst en wandelt u veilig en comfortabel door de tunnel. Op lange termijn zal de fietstunnel aansluiten op een nieuw fietspad dat Elzestraat verbindt met Mechelen.

Feestelijke opening op woensdag 8 januari

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de stad Mechelen en de gemeente Sint-Katelijne-Waver willen deze heuglijke mijlpaal in het project niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Daarom organiseren we op woensdag 8 januari een feestelijk moment om de opening van de nieuwe fietstunnel luister bij te zetten. Iedereen is van harte welkom!

Tussen 12 en 18 uur trakteren we alle fietsers, wandelaars en andere aanwezigen op een hapje en warm drankje. Er is ook randanimatie voor jong en oud. Kom zeker langs en feest mee!

Kruispunt R6 / Antwerpsesteenweg afgesloten voor fietsers

Wanneer de fietstunnel opent, zal de doorgang voor fietsers op de werfzone aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en de R6 worden afgesloten. Voor de rest van de werken zullen fietsers en voetgangers veilig langs de werken rijden of wandelen via de fietstunnel. 

De nieuwe route voor fietsers loopt tot het einde van de werken via de Karekietstraat en de Mezenstraat, over de brug van de Otterbeek, vervolgens door de nieuwe tunnel en via een tijdelijk fietspad naar de Irisstraat terug naar de Antwerpsesteenweg. En andersom.

Blijf op de hoogte

Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer vindt u steeds de laatste stand van zaken van de werken. Krijgt u graag nieuwsupdates in uw mailbox? Dan kan u daar ook een abonnement nemen op de nieuwsbrief die zij specifiek voor deze werken versturen.