Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Opnieuw verkeer mogelijk vanaf R6 richting Walem

Gepubliceerd op  ma 24 feb 2020
Vrijdagnamiddag 28 februari gaat de Antwerpsesteenweg aan de noordzijde van de R6 open voor verkeer in beide richtingen. Verkeer naar Walem en het industrieterrein van Mechelen-Noord moet niet langer omrijden. De bouw van de brug zelf schiet intussen ook goed op.

Omdat de aanpassingen rijhelft per rijhelft werden uitgevoerd, was er tijdens de werken enkel gemotoriseerd verkeer mogelijk vanuit Walem naar de R6. Vrijdag 28 februari stelt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beide rijvakken open en rijdt autoverkeer vanaf de R6 opnieuw rechtsreeks richting Walem en de bedrijvenzone Mechelen-Noord.

Laatste stap: aansluiting met op- en afritten en weg onder fly-over

De aanpassingen aan het zuidelijke deel van de Antwerpsesteenweg (kant Mechelen-centrum) waren iets eerder al afgewerkt. Hier legde AWV nieuwe infrastructuur voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer aan, inclusief een veilige fietsoversteek ter hoogte van de Otterbeek.

De laatste stap naar een vernieuwde Antwerpsesteenweg is de aansluiting met de op- en afritten naar en van de R6, en de weginfrastructuur onder de brug. Hiervoor moet de brug eerst opgebouwd en in gebruik zijn. Naar verwachting is dat midden april het geval. Vanaf dat moment kan autoverkeer de fly-over gebruiken, zodat de onderliggende infrastructuur kan worden aangelegd.