Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Oproep aan ondernemers en verenigingen: geef uw coronaschade door

Gepubliceerd op  wo 08 apr 2020
We vragen aan ondernemers en verenigingen om een schatting door te geven van de schade die ze lijden door de coronacrisis. Op basis van deze gegevens zullen we een verdeelmethodiek opmaken om de budgetten uit het opgerichte coronafonds te verdelen.

Aan het begin van de coronacrisis besliste het gemeentebestuur om een coronafonds op te richten om ondernemers en verenigingen te vergoeden die schade lijden door de epidemie. Heel wat handelszaken en bedrijven werden tijdelijk gesloten. Veel verenigingen moesten evenementen en activiteiten annuleren en zagen zo broodnodige inkomsten wegvallen. Heel wat kosten lopen intussen gewoon door.

Via het coronafonds willen we een compensatie voorzien voor de geleden verliezen. Voor we aan de slag gaan, hebben we een goed overzicht hiervan nodig. Op basis van de schademeldingen die we ontvangen, zullen we de komende weken een verdeelsleutel uitwerken.

De jeugd-, sport- en cultuurverenigingen kregen begin deze week een e-mail met de vraag welke activiteiten zij moesten annuleren en een schatting te maken van de inkomsten die ze hierdoor mislopen. Ondernemers kunnen een schatting van hun economische schade doorgeven via onderstaande link.

Opgelet: deze informatie die alleen maar om een verdeelmethodiek op te stellen. Wanneer de verdeelsleutel er is, volgt een nieuwe communicatie en pas dan kunnen verenigingen en ondernemers hun effectieve aanvraag tot compensatie indienen.