Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Katelijnse huisartsen roepen iedereen op zich te laten vaccineren

Gepubliceerd op  vr 19 mrt 2021
Dit weekend krijgt ieder gezin in onze gemeente een brief in de bus afkomstig van de huisartsen in onze gemeente. In een gezamenlijke boodschap roepen ze iedereen op zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Ook geven ze een wetenschappelijk gedragen antwoord op vragen die leven.

Sinds enkele weken krijgen onze huisartsen heel wat vragen over de coronavaccinatie. Met deze brief hopen ze veel twijfels weg te nemen. "Voor ons is het antwoord helder", stellen de huisartsen. "Wij laten ons allemaal vaccineren. We hopen dat de inwoners van de gemeente ons voorbeeld volgen."

"Geen reden tot ongerustheid over vaccin AstraZeneca"

De brief werd afgewerkt kort voor de twijfel over het vaccin van AstraZeneca toesloeg. In een aanvullende boodschap langs deze weg willen onze huisartsen ook hierover de ongerustheid wegnemen. "De trombose-aantallen bij personen die een vaccin van AstraZeneca kregen, liggen niet hoger dan wat je zou verwachten zonder te vaccineren. Voor ons is er dus ook geen reden tot ongerustheid. Sterker nog: mensen met een voorgeschiedenis van trombose, of die anti-stollingsmedicatie nemen, worden sterk aanbevolen om zich te laten inenten met het AstraZeneca-vaccin, want een Covid-19-infectie zelf vormt een reëel risico op trombose", aldus onze huisartsen.

"De voordelen van het AstraZeneca-vaccin tegen Covid-19 blijven groter dan de risico's. Nu pauzeren met het AstraZeneca-vaccin, terwijl de cijfers toenemen, zou onverantwoord zijn. Het Europees Geneesmiddelenagentschap stelde op donderdag 18 maart ook duidelijk dat het AstraZeneca-vaccin veilig is en de voordelen de risico's overschaduwen. Het vaccin is niet te associëren met een verhoogd risico op bloedklonters."

"We hopen dat iedereen ingaat op uitnodiging"

Het gemeentebestuur ondersteunt de actie van de huisartsen en zorgde voor logistieke hulp bij het drukken en bedelen van de brief. "We hopen dan ook dat iedereen die een uitnodiging tot vaccinatie krijgt, daar gewoon op ingaat. Want enkel zo kunnen we het coronamonster verslaan en terugkeren naar het oude leven waar we zo naar verlangen", besluiten het bestuur en de huisartsen.