Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Sport- en speelpark: BMX-parcours komt centraler

Gepubliceerd op  ma 19 jul 2021
Tijdens de kernraad van Onze-Lieve-Vrouw-Waver in juni brachten we u een stand van zaken van de ontwikkeling van het binnengebied Bruultjeshoek tot een nieuw sport- en speelpark. Intussen zijn de plannen wat bijgestuurd: het BMX-parcours komt centraler en een voorzien wandelpadje komt er toch niet.

Na afloop van de kernraad drukten enkele inwoners van de Kerkhoflei hun bezorgdheid uit over de voorgestelde ligging van het BMX-parcours (en de wandelweg), en dan vooral van de startplaats. Gezien de hoogte van het startblok vreesden zij voor inkijk en geluidshinder.

Hierop vroeg het gemeentebestuur aan het studiebureau om te bekijken of het BMX-parcours niet anders of elders kon worden gesitueerd. Samen met het studiebureau kwamen we tot een nieuw voorstel waarbij het BMX-parcours centraal in het binnengebied komt te liggen. Het is die piste die we nu verder zullen uitwerken. Het perceel waar het BMX-parcours aanvankelijk was voorzien, dus achter de woningen van de Kerkhoflei, blijft dus voorlopig zoals het er nu bijligt.

Ook de wandelverbinding tussen het zijwegje van de Kerkhoflei en het binnengebied, dat voorzien was tussen de woningen en de oorspronkelijke locatie van het BMX-parcours, wordt uit de huidige plannen geschrapt.

Openbaar onderzoek wegenis

Op donderdag 15 juli diende het studiebureau een aanvraag tot omgevingsvergunning in voor de wegenis in het binnengebied. Het openbaar onderzoek hiernaar start op 9 augustus. U kna het online inkijken en bij de dienst omgeving.

Het openbaar onderzoek gaat niet over de invulling van het sport- en speelpark. Bij deze aanvraag tot omgevingsvergunning is geen openbaar onderzoek nodig aangezien de invulling hiervan in overeenstemming is met de voorschriften uit het in 2016 goedgekeurde RUP Bruultjeshoek. Met vragen of opmerkingen over de inhoudelijke invulling van het sport- en speelpark kan je terecht bij de dienst openbare werken (openbare.werken@skw.be, 015 30 50 40).

Herbekijk hier de voorstelling van het sport- en speelpark op de kernraad.

Bekijk de aanvraag tot omgevingsvergunning voor de wegenis.