Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Parkeervraagstuk Albertstraat: het resultaat van de bevraging

Gepubliceerd op  ma 01 mrt 2021
Na de kernraad van Elzestraat eind januari organiseerden we een bevraging bij de inwoners omtrent het creëren van extra parkeerplaatsen in de Albertstraat. 130 personen vulden deze bevraging in. Het gemeentebestuur bedankt de inwoners voor de vele reacties en heeft de nodige conclusies getrokken.

Tijdens de kernraad stelden we vijf mogelijke situaties voor, met het behoud van de huidige situatie als optie vijf. Uit de reacties die we ontvingen, bleek onder meer dat men het behoud van het aanwezige groen erg belangrijk vindt.

Daarom behouden we zeker de bomen daar.

De bevraging leverde bovendien enkele nuttige suggesties op die we verder zullen bekijken. Zo bleef bij enkele inwoners toch de vraag voor extra parkeerplaatsen in de straat zelf en bleek het geschrankt parkeren een onveiligheidsgevoel met zich mee te brengen, vooral bij fietsers. Daarom zullen we onderzoeken of we hiervoor een goede oplossing vinden, bijvoorbeeld door het geschrankt parkeren in de straat te vervangen door parkeren aan één kant.

Een andere concrete suggestie was om extra ruimte te creëren in de binnenbocht aan de school. Ook dat gaan we verder onderzoeken.

We zullen de komende weken ook verder in overleg gaan met de Heilig Hart-school omtrent de schoolomgeving en de daaraan verbonden parkeersituatie.

Als bijlage vind je alle reacties die we ontvingen op de bevraging. We hebben deze uiteraard geanonimiseerd.

Herbekijk hier de bespreking van dit onderwerp tijdens de kernraad.