Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Parking gemeentehuis tijdelijk ingericht als skateruimte

Gepubliceerd op  vr 02 apr 2021
Tot het einde van de paasvakantie zal ongeveer de helft van de parking aan het gemeentehuis dienst doen als extra skateruimte. De voorbije dagen kwamen er zo veel jongeren naar ons skate- en stepterrein, dat de afstand niet altijd gegarandeerd was. Dus creëren we extra ruimte.

Het skate- en stepterrein, en bij uitbreiding het hele buurtpark met speeltuigen, aan het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver is een populaire trekpleister voor kinderen en jongeren. Met de paaspauze en het goede weer merken we een nog groter opkomst, zeker op het skate- en stepterrein. Naar spreiding en naleving van de coronaregels was dat niet optimaal.

Ofwel kunnen we een oogje dicht knijpen, ofwel kunnen we de boel sluiten ofwel zoeken we een oplossing om de speelruimte te vergroten. We kozen voor de laatste oplossing. Omdat het grootste deel van het gemeentepersoneel thuis werkt, staat de parking grotendeels leeg.

Kinderen en jongeren mogen tot het einde van de paasvakantie een deel van de parking gebruiken om trucjes te doen met hun skateboard, bmx, step en inline-skates. Ze mogen ook gebruik maken van de ruimte voor de ramen van het gemeentehuis. Zo zorgen we voor meer mogelijkheden voor kinderen en jongeren én voor meer spreiding.

Er komt ook signalisatie om de jongeren te wijzen op de geldende coronamaatregelen.