Gemeente Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Pidpa waarschuwt voor valse 'medewerkers'

Gepubliceerd op  ma 29 jul 2019
Pidpa, het waterbedrijf van de provincie Antwerpen, waarschuwt haar klanten dat regelmatig mensen zich valselijk voordoen als medewerkers van Pidpa. Zijn proberen de woning binnen te dringen of te achterhalen wanneer de bewoners niet thuis zijn.

De afgelopen dagen ontving Pidpa heel wat meldingen hierover. Het waterbedrijf laat weten dat zij nauwelijks bij hun klanten in de woning moeten zijn. Dat gebeurt slecht in heel uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld bij de plaatsing, vervanging of herstelling van een watermeter. Dit zijn werkzaamheden die op afspraak gebeuren.

Bij andere werkzaamheden, zoals bij staalnames om de waterkwaliteit aan de kraan te controleren, gebeurt dit zonder afspraak. In deze gevallen, zijn er een aantal zaken die u kan controleren om na te gaan of hij werkelijk is wie hij zegt: kledij waarop duidelijk 'Pidpa' staat vermeld en/of een voertuig met het logo van het waterbedrijf. Daarnaast is elke medewerker van Pidpa in het bezit van een officiële personeelskaart. U mag steeds vragen om zich hiermee te identificeren.

Bij twijfel belt u het gratis klantennummer van Pidpa: 0800 90 300. Zij kunnen u snel bevestigen of bij u werken werden ingepland.